World Halal Council accepteert gasverdoving niet
16/09/2013
Belgische markt halalvoeding geschat op 1,7 miljard euro
16/09/2013
Show all

Zembla: “Sjoemelen met vlees”

Zembla: “Sjoemelen met vlees”

Zembla heeft onlangs een zeer interessante aflevering uitgezonden.
Voorlichtingsbureau Halalvoeding zal door dit programma extra waakzaam zijn voor eerlijke halal bij slachthuizen.
Veel misstanden herkennen wij en zien nu hoe het zit met onze “halal”kalfsvlees bij EKRO zit, wat ons erg zorgen baart.
Wij zullen verder uitzoeken hoe het bij EKRO zit en in hoeverre alle info klopt
aangezien er ook halalgeslacht wordt na “verdoven”met captive pistol/kogel door de kop wat er voor zorgt dat het dier dood is wat niet toegestaan is volgens sommige geleerden.
Van Driegroep/Ekro in Apeldoorn heeft het halalcertificaat van HQC en exporteert op aanvraag onder andere naar Qatar die deze slachtwijze wel accepteert volgens Chaman. Wij zijn in kaart aan het brengen welke fatwas er zijn betreft deze slachtwijze en of er alternatieven zijn. Vroeger werd er met smooshing gewerkt, een methde die het dier niet volledig doodmaakte maar bewusteloos. Wij zijn benieuwd naar de redenen waarom deze wijze gestopt is en of dit een alternatief is voor halalslagers die slachten na penschot niet accepteren.
Wij zullen hiervoor nog in gesprek gaan met Van Drie groep.

Volgens Zembla klopt er veel meer niet en hebben onderzoek gedaan onder ex -werknemers.

Ekro uit Apeldoorn levert soms wel “vers vlees” van 29 maanden of 3 jaar oud ontdooid vlees!
Hetzelfde vlees wordt vaker ingevroren en ontdooid.
De kleur en stank was te zien volgens ex- werknemers.
Soms was het vlees zelfs groen en werden stukken afgesneden”

Rundvlees kan niet langer dan een jaar bewaard worden zowiezo vanuit de voedselveiligheid en volgens kwaliteitsonderzoeken.

Een ONMISBARE uitzending die iedereen eens moet bekijken wat er met ons vlees in Nederland gebeurd!

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1364184

 Zembla Sjoemelen met vlees

nederland

Sjoemelen met vlees vaak Zembla

Sjoemelen met vlees Zembla

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.