Zwanger? Vermijd levergerechten! | lever

Zwanger? Vermijd lever !

Lever gerechten

lever

Op de 1e dag van het offerfeest wordt traditioneel vaak het orgaanvlees, waaronder de lever heerlijk bereid op diverse manieren.
Ieder heeft zo zijn eigen smaakvoorkeur hoe deze te bereiden afhankelijk van land van herkomst.

Helaas is voor liefhebbers die zwanger zijn afgeraden lever te eten.

Lever is rijk aan veel vitamines en mineralen waaronder vitamine A in de vorm van retinol.
Deze  hoeveelheid vitamine A in de vorm van caroteen is zo hoog wat voor volwassenen gezond is maar voor het embryo toxisch/giftig is als men 100g neemt.

Het is wetenschappelijk bewezen dat deze hoeveelheid schade brengt bij de baby.

Teveel aan vitamine A tijdens de zwangerschap wat meer dan 10.000IU/dag is, vergroot de kans op aangeboren afwijkingen en ontwikkelingsstoornissen
Zo bevat 100g bereid kalfslever 17390 ug retinol per 100g  in vergelijking met
100g bereid vlees dat 13 ug retinol bevat.

Bereide runderlever bevat zelfs nog meer retinol (vitamine A), namelijk 36815ug per 100g.

Kortom zeer afgeraden bij zwangeren!

Lever zeer krachtige voeding

Lever is voor duizenden jaren over de hele wereld geconsumeerd, rauw of gekookt.
Natuurkundige Max Gerson gebruikte rauwe lever in zijn beroemde alvleesklierkanker behandeling.
Dr. Nicholas Gonzales gebruikte ook rauwe lever in zijn behandelingen van kanker.
Dr. Whipple, Dr. Murphy en Dr. Minot kregen een Nobelprijs voor het gebruik van lever om patiënten met anemie te genezen.

Lever en sport
Veel atleten consumeren nu lever doordat lever vermoeidheidsklachten mindert.
Dit vermogen werd in 1951 aangetoond in experimenten uitgevoerd door
Dr. Ershoff toen hij ratten met ofwel een basisvoeding, een basisvoeding met extra vitamines B of een basisvoeding met leverpoeder voerde.

De ratten werden vervolgens getest om te zien hoe lang ze in een bad konden zwemmen. De eerste twee groepen ratten zwommen ongeveer 13 minuten voordat ze uitgeput waren. 75 procent van de ratten die poederlever hadden gegeten waren in staat om de volledige duur van het onderzoek te zwemmen, dat 90 minuten was, alvorens uit het bad te worden gehaald, ondanks dat ze in staat waren om door te gaan met zwemmen.*

Lever zeer vitaminerijk!
Lever bevat per 100 gram

380 mg kalium
18 mg magnesium
11 mg calcium
12 mg koper en
16,5 mg niacine
runderlever 53.400 IE vitamine A
en 111,3 mcg vitamine B12.
27 mg vitamine C ; Dat is ongeveer vier keer de hoeveelheid dan die kan worden gevonden in een kleine appel!

Soennah van het eten van lever op Offerfeest

It is  preferable for the one who has made a sacrifice to not eat anything on that day before he eats from it, if this is possible, because of the hadeeth,

“Let every man eat from his sacrifice.”

(Classed as saheeh in Saheeh al-Jaami’, 5349). This eating should be after the Eid prayer and khutbah. This is the opinion of the scholars, including ‘Ali, Ibn ‘Abbaas, Maalik, al-Shaafa’i and others.
The evidence for this is the hadeeth of Buraydah (may Allaah be pleased with him):

“The Prophet(peace and blessings of Allaah be upon him) would not go out on the day of Fitr until he had eaten, and he would not eat on the day of Adhaa until he had slaughtered (his sacrifice).”

(Al-Albaani said: its isnaad is saheeh. Al-Mishkaat, 1/452).

Hierin kan men afleiden dat men dus pas eet na het offerfeestgebed en als eerste wat van het vlees waarin profeet Mohammed sws  gewend was de lever als gerecht te nemen.

They said: it is Sunnah to eat of the flesh of the sacrificed animal.
There is evidence for this from the Holy Qura’an and the Sunnah. The Most High says (the meaning of which reads):

” Then eat thereof and feed therewith the poor unfortunate. � 22:28                                                                                                                             

 The Prophet, peace and blessings be upon him, commanded that one should eat from the sacrificed animal and he did indeed eat of his sacrifice.
Thus this Sunnah is supported by both statement and deed.
As for choosing to eat of the liver, it is possible that the scholars have chosen this because the liver is tender and is cooked more easily.
This has nothing to do with the act of worship itself.

 

lever

 

 

 lever

 

lever

 

*naturalnews.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lever