GIMDES organized the International Halal and Tayyib products workshops
10/11/2015
Halalcertificering is een religieuze kwestie EN een verantwoordelijkheid voor islamitische religieuze autoriteiten
17/11/2015
Show all

Aloë Vera

Aloë Vera

Aan de Aloë Vera-plant worden al eeuwenlang geneeskrachtige krachten toegeschreven. Het aantal verzorgingsproducten en voedingssupplementen op basis van aloë vera is dan ook nauwelijks bij te houden. Maar hoe (on)gezond is deze ‘wonderplant’?

Er bestaan honderden soorten aloëplanten. De meest bekende is ongetwijfeld de Aloë Barbadensis, in de volksmond Aloë Vera (echte aloë) genoemd. Deze plant is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika en wordt als de meest krachtige soort beschouwd. Het is een vetplant met dikke, puntige bladeren.

Reeds eeuwenlang speelt de plant een belangrijke rol in de natuurgeneeskunde. Naar de geneeskundige krachten van deze plant wordt al meer dan 50 jaar onderzoek verricht.  Wetenschappers hebben uiteenlopende meningen over welke stoffen in Aloë Vera nu precies een geneeskrachtig effect hebben.
Maar het is een feit dat Aloë Vera de jongste jaren aan een echte opmars bezig is en vaak als een echte ‘wonderplant’ wordt omschreven.
Van de de botanische naam van Aloë Vera word gezegd dat deze komt van; “arabisch halal”*1

De Aloë vera plant heeft 6 jaar nodig heeft om volwassen te worden en goed gebruikt te worden als medicijn.

Van de plant Aloë Vera worden bij LR alleen de binnenste bladgel gebruikt wat 150 werkzame stoffen bevat.
httpv://www.youtube.com/watch?v=vdDkRmnrKSA

Aloë vera is: anti mycotisch, anti viraal, anti parasitair en doet de 4 O’s in het bloed:

 1. ontzuren
 2. ontslakken
 3. ontvetten
 4. ontgiften

MP heeft van de minister van gezondheid in Duitsland een brief gekregen waarin staat dat door het gebruik van Aloë vera er een reductie is van de kosten voor de gezondheid. Er zijn in Duitsland verschillende ziektekosten verzekeraars die de Aloë vera inmiddels vergoeden. Het advies van chirurgen is 14 dagen voor een operatie Aloë vera drinken.”We gaan een catastrofe tegemoet, maar de mensen weten het niet. Toen penicilline in 1927 ontdekt werd, was het 100 % werkzaam, nu maar 5%. De epidemieën komen Europa binnen, want de werking van antibiotica is bijna afgelopen.”

Aloë Vera, EEN PLANT BOORDEVOL GENEESKRACHT
Aloë Vera bevat zeer veel verschillende ingrediënten. De belangrijkste groepen zijn:

Natuurlijke suikers: In Aloë Vera zit ook 20% acemannan – dit is een groep van polysacchariden (koolhydraten of suikers) die een antiviraal effect heeft en het afweersysteem versterkt.

Mineralen: Aloë Vera is bijzonder rijk aan mineralen: fosfor, magnesium, calcium, ijzer, zink, koper, chroom, natrium, kalium.
Vitamines Aloë Vera bevat een grote hoeveelheid vitamines, vooral A, E en de antioxidanten C, evenals vitamines van de B-groep die een weldaad zijn voor huid en haar.

Aminozuren: Aminozuren zijn de bouwstenen van proteïne (eiwitten). Het menselijk lichaam heeft 22 aminozuren nodig. Aloë Vera levert 20 aminozuren, en voorziet bovendien in 7 van de 8 aminozuren die niet door het lichaam zelf geproduceerd worden en dus enkel via de voeding kunnen worden opgenomen.

Enzymen: Aloë Vera bevat twee soorten enzymen. Enzymen zijn stoffen die normaal door het lichaam zelf worden aangemaakt en helpen bij het afbreken en verteren van voedsel.

WAAR IS HET GOED VOOR?

Het sap van de plant kan zowel uitwendig als inwendig gebruikt worden. Wij zetten even op een rijtje wat Aloë Vera doet voor je gezondheid.

Veel ziektes kunnen met Aloë vera voorkomen/verminderd worden:

 • Diabetes , 70 % goed resultaat. De eerste dagen goed monitoren.*2
 • Kanker; Wat is kanker? Kanker is een gebrek aan zuurstof in cellen.  Een Duitse prof heeft hiervoor Nobelprijs gekregen. Als 1 cel te weinig zuurstof krijgt dan gaat hij gisten Doordat het gisten zich verder verspreid kun je kanker. Ontwikkelen. Het hangt samen met zuurstof in je lichaam.  Als een cel niet genoeg zuurstof krijgt, kan hij zich ontbinden en verdubbelen, en dan ontstaat kanker. Al 5000 jaar wordt Aloë gebruikt voor kanker, dit komt uit voormalig Perzië.
 • Allergieën, bijna allemaal. Bang dat je allergisch bent voor Aloe vera? Test een drop aloe achter het oor, als het rood wordt , dan geen Aloë meer gebruiken.
 • Astma; er zijn geweldige resultaten bekend 24 weken na aanvang van een kuur.
 • Gastritis of maagslijmvliesontsteking wordt veroorzaakt door de Helicobacter pylori. Het ontstekingsremmende basisch middel heeft maar 1 maand nodig om te wennen, daarna keert het probleem terug.
 • Haar en hoofdhuidproblemen met name roos.
 • Aambeien; blad schillen, het bladgel in zetpilvorm in de vriezer leggen, en daarna inbrengen.
 • huidverzorging
 • Angina pectoris; vernauwing van de kransslagader
 • Hart en vaatziektes
 • Insectenbeten
 • Brandwonden
 • Schaafwonden
 • Psoriasis
 • Slechte eetlust; Deze plant wekt de eetlust op en kan daarom medicinaal worden aangewend bij anorexia.
 • Obstipatie; De aloïne van Aloë Vera wordt al generaties lang gebruikt als krachtig, oraal laxeermiddel. Wetenschappelijke studies erkennen dat Aloë Vera een laxerend effect heeft. Dit varieert wel van persoon tot persoon.  Ook de aloëgel heeft een laxerende werking, maar minder krachtig dan die van aloïne’. Soms is dat evenwel een voordeel omdat de krachtige aloïne de darmen te veel kan prikkelen.
 • De bitterstoffen zorgen voor galdrijvende werking. Het ondersteunt de werking van de lever. Daarom wordt het ingezet tegen zwakke galafscheiding en hepatitis.
 • De woestijnplant is goed voor het maagslijmvlies en werkt verzachtend. Daarom wordt het als medicijn gebruikt tegen gastritis, maag en duodenumzweren, darmontsteking en prikkelbare darmsyndroom.
 • Het wordt eveneens ingezet bij de ziekte van Crohn.
 • Indigestie of dyspepsie worden behandeld met Aloë vera.
 • Het lichaam wordt ontgift door aloé vera. Dat kan resulteren in het genezen van hoofdpijn die komt door lichaamsvervuiling en vervuilde spijsverteringskanalen.
 • De grote hoeveelheid mineralen maken dat het een medicijn is tegen anemie of bloedarmoede.
 • Het wordt ingezet bij mensen met gebrekkige weerstand of een verstoorde darmflora.
 • De aloë veraplant werkt bloedsuikerverlagend en wordt ingezet tegen ouderdomsdiabetes.
 • Het is een emmenagoog, een menstruatiebevorderend middel en wordt daarom gebruikt bij uitblijvende menstruatie.
 • Door de wormverdrijvende eigenschappen wordt het gebruikt om ingewandswormen te bestrijden

Aloë Vera informatie in het arabisch:
httpv://www.youtube.com/watch?v=A6fc4Bfz3f4

Drink je Aloë vera, heb je diabetes en slik je bloedsuikerverlagende medicatie? Let extra op je bloedsuiker want ze kunnen lager worden door Aloë vera.

aloe vera doos

aloe vera foto

pakket Aloe vera 98% te bestellen voor 59,90 via info@ikeethalal.nl

Mogen kinderen Aloë Vera?
Het gebruik is ook voor kinderen vanaf ze hun groente hapje mogen hebben. Het gebruik is dan 1ml per kg lichaamsgewicht

Contra indicaties wanneer men Aloë Vera beste niet kan innemen: 

-Aloë Vera  is niet geschikt voor zwangeren ivm meer kans op baarmoedersamentrekking en daardoor kans op een miskraam. Hierdoor is Aloë Vera wel ideaal tijdens de menstruatie.
-mensen met darminfecties waarbij sprake is van diarree
-mensen met allergie voor uien en knoflook

Aloë Vera heeft een bloedverdunnend effect, dus slik je bloedverdunners voor het hart, let er extra op en overleg met de huisarts.

Ook bestaat de mogelijkheid van aanhoudend bloeden wanneer tijdens een operatie Aloë vera met het anestheticum sevofluraan wordt gebruikt. Om die reden moet twee weken voor een operatie het gebruik van aloë worden gestaakt.

Ook mag Aloë niet worden gebruikt in combinatie met medicijnen die kalium aan het lichaam onttrekken, zoals bepaalde diuretica (urinedrijvende middelen), en niet met hartmedicijnen als digoxine, omdat een laag kaliumgehalte hoge concentraties digoxine tot gevolg kan hebben.

1 * Tyler, Varro., Brady, Lynn., Robbers, James., Pharmacognosy. 9th ed., (Philadelphia, Lea & Febiger, 1988) 62 – 64.
2* http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25883909
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23195078

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.