Het recht van een zieke op ziekenbezoek
24/11/2012
Volgorde marokkaans gangen menu
25/11/2012
Show all

Altijd al de relatie koffie en beweging willen weten?

Altijd al de relatie koffie en beweging willen weten?

 

Er is een nieuwe folder uitgekomen waarin onderzoek is gedaan naar de relatie koffie en beweging.
In de folder “koffie en beweging”is een korte samenvatting van. Hierin geeft men onderstaande conclusies weer.

• Lage tot matige doses cafeïne (3 tot 6 mg per kg lichaamsgewicht)

verhogen de sportieve prestaties. Een hogere dosering leidt niet tot verdere
prestatieverhoging.
• Er is uitgebreide literatuur beschikbaar waarin het ergogene effect van
cafeïne bij duurprestaties wordt aangetoond.
• De onderzoeken naar de ergogene werking van cafeïne bij kortdurende,
intensieve beweging zijn niet eenduidig. Er zijn effecten van cafeïne
op kortdurende snelle beweging waargenomen, terwijl het effect op
krachtprestaties onduidelijk is.
• Cafeïne kan nuttig zijn voor sporten gekenmerkt door interval activiteit,
zoals teamsporten. Verbeteringen in prestaties zijn waargenomen bij interval
sprints op de fiets, in fijne motorische vaardigheden, zoals balbeheersing.
Bovendien vermindert cafeïne het gevoel van vermoeidheid.
• Het ergogene effect van cafeïne laat zich het beste verklaren door de
antagonistische werking van cafeïne op de adenosinereceptoren, met als
gevolg veranderde pijnperceptie, verminderde waargenomen inspanning en
minder vermoeidheid. Andere hypotheses zijn een direct effect van cafeïne
op de neuromusculaire functie, de uitscheiding van -endorfinen en de
substraatstofwisseling.
• Gelijktijdige inname van cafeïne en een koolhydraatoplossing leidt tot een
lichte maar significante verbetering van de duurprestaties

 

Download gratis de complete folder op de link  http://www.koffieengezondheid.nl/images/files/brochures/brochure_koffie_en_bewegen.pdf

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.