Kersen lekker energierijk en niet dikmakend!
06/04/2012
Broccoli, cranberrysap en olijfolie mogelijk effectief tegen de maagbacterie Helicobacter pylori
06/04/2012
Show all

Artisjokken ideaal voor de vetverbranding en ontgiftend

Artisjokken ideaal voor de vetverbranding en ontgiftend

Wist je dat de artisjok voor het eerst gekweekt werd in Marokko?  
Van daaruit veroverde hij de Europese keuken, voornamelijk de Italiaanse.
Italië exporteerde hem naar het Midden-Oosten.

 

Artisjok

Artisjokken ideaal voor de vetverbranding, maar heeft ook een ontgiftende werking op de lever.
Artisjokken waren al in de tijd van het Oude Egypte bekend als voedings- en dieetplant.
In de middeleeuwen werd de heilende werking van de bladeren bekend en gebruikt tegen leverziektes en galziektes en voor het regelen van de spijsvertering.

De bladeren regelen de levercellen en steunen de vetverbranding.
In de artisjokbladeren en wortelen zitten bittere stoffen waarvan een de galafscheiding doet toenemen en een beschermende werking heeft op de levercellen.

Galsappen

Galsap in je lichaam zorgt normaal voor een goede vetverwerking uit je voeding.

Bij symptomen zoals een vol gevoel, misselijkheid, verstopping of buikpijn
vormt het lichaam in het algemeen te weinig galsap.
Bij een tekort aan galsap zijn er klachten van  een volgevoel, misselijkheid, verstopping of buikpijn en kan door het tekort een te hoge bloeddruk en aderverkalking ontstaan.

De bittere stof in artisjokken heeft een positieve werking op de vetstofwisseling.
De artisjokken werken bij zwelling van de lever en geelzucht. Daarnaast ondersteunen zij ontgifting van de lever en kunnen zelfs galstenen verhinderen.
Artisjokken zorgen er voor dat de cholesterolspiegel daalt en beschermen de bloedvaten en levercellen.
Doordat lever onder andere een ontgiftende werking in het lichaam heeft,  leveren  artisjokken een bijdrage tot verminderde kans op kanker.


TIP: Een ideale groente tijdens het vasten in de maand ramadan vanwege zijn ontgiftende werking en stimulerende werking op de vetvertering

Mariam Aaras

artichokken

 

Artisjokken  vetverbranding en ontgiftend

vetverbranding en ontgiftend Artisjokken  

Artisjokken

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Comments are closed.