Vasten gezond bij hart-en vaatziekten
19/07/2013
Door te vasten zouden tumorcellen zelfmoord plegen
19/07/2013
Show all

Artsen geloven nu ook in vasten

Artsen geloven nu ook in vasten

Meer geloof in vasten

Vasten voor het geloof kennen we al. Maar artsen geloven nu ook in het vasten. Het zou goed zijn voor lijf en leden.

Hoewel goed eten belangrijk is, blijkt ook het ‘niet-eten’ bevorderlijk voor een goede gezondheid. Nederlanders vasten nu voornamelijk vanwege hun religie. Zo is er de Islamitische Ramadan en in het Christendom de vastentijd voor Pasen.

Voorgeschreven lege borden?

Op basis van nieuw onderzoek zeggen onderzoekers dat het wellicht goed zou zijn om vaker te vasten.

Dit zou de kans op hartklachten en diabetes kunnen helpen verlagen. Ook kan het cholesterol-verlagend werken.

Onduidelijk is nog of de genoemde gezondheidsverbeteringen komen door het vasten zelf, of dat het komt doordat minder/niet eten altijd nog beter is dan te veel en te vet eten.

Wel is duidelijk dat tijdens het vasten, de hoeveelheid cholesterol in het bloed stijgt. Dit is voor deze keer goed, omdat het lichaam het gebruikt als brandstof. Hierdoor neemt de hoeveelheid vetcellen in het lichaam af.
En hoe minder vetcellen, hoe kleiner de kans op diabetes.

Hoewel de auteurs van het onderzoek nog niet aanraden om gelijk te beginnen met vasten, denken zij wel dat in de toekomst het vasten als behandeling voorgeschreven kan worden. Maar voorlopig raden deze artsen, hoe kan het ook anders, een gezond dagelijks voedingspatroon aan.

Bron:faqt.nl

Lees ook meer op  https://www.ikeethalal.nl/gezondheidsvoordelen-van-vasten-de-maand-ramadan/

 

vasten

Artsen  vastenwater drinken RAMADAN

 

 

Artsen  vasten

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.