Halal controles onder vuur: paard én varken in Döner

Geen nationale wetgeving etiketteren halal
15/03/2013
Antibraakmiddel mogelijk dodelijk
15/03/2013
Show all

Halal controles onder vuur: paard én varken in Döner

Paard én varken in halal Döner

De paardenvleesaffaire zorgt op vele plekken in de wereld voor aangescherpte controles.
In Turkije, waar mensen moeten kunnen vertrouwen op halal vlees, werd ontdekt dat de Döner kebab naast paard ook varken bevat.
Zowel varkensvlees als niet halalgeslacht paardenvlees zijn niet toegestaan in de Islam.

De franse krant Le Monde schrijft :
En wat vinden we in deze kebabs die van schapenvlees gemaakt horen te worden?
Een twintigtal Zwitserse verkooppunten werd onderzocht. Verschillende monsters bevatten paard en zeer kleine hoeveelheden varken. De Zwitserse centrale islamitische raad toonde zich zwaar verrast door deze resultaten. Ook in Duitsland zouden 7% van de monsters Döner varken bevatten.
Niettemin waren ze allemaal halal gecertificeerd.
Volgens de Turkse krant Milliyet produceert Duitsland 400 ton Döner per dag! Dit vlees wordt geëxporteerd naar Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Finland en de Baltische staten.” februari 2013

Halal controles paard  varken in Döner

Bron:http://istanbul.blog.lemonde.fr/2013/02/27/du-cheval-et-du-cochon-dans-le-kebab/#xtor=RSS-3208

 

Halal controles paard  varken in Döner

 

Halal controles paard  varken in Döner

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.