Is suiker verslavend of niet?
01/02/2014
Zorgverzekeraars wijzen onrechtmatig professioneel online dieetadvies af!
01/02/2014
Show all

Halalcertificering is zelfregulering in Nederland

Halalcertificering is zelfregulering in Nederland

Halalcertificering is in Nederland tot stand gekomen door zelfregulering. Als Voorlichtingsbureau Halalvoeding  zien we dat er een interessante ontwikkeling is onder de consumenten die halal als erkenning willen en betrouwbaarheid zoeken.

Zo is niet bekend welke certificeringsbureau’s in Nederland allemaal certificeren en wat hun keurmerk inhoudelijk betekent.
Wat zijn hun voorwaarden die zij aan bedrijven stellen en waar zijn deze uitspraken op gebaseerd. Welke fiqhgeleerden in Nl en internationaal hebben die bevoegdheid?
Zijn de certificeringsbureau’s aangesloten bij een erkende organisatie die de eisen van halalcertificaat inhoudelijk bepalen?
Is aansluiting bij een organisatie belangrijk voor een halalcertificeringsbureau om erkenning te krijgen onder de consumenten?
Zo ja, welke?

Voorlichtingsbureau Halalvoeding houdt zich momenteel druk met deze vraagstukken bezig om zo erkenning van “halal”te kunnen definieren in Nl.

Wilt u hier over meedenken of informatie over delen? Mail ons ook gerust via info@ikeethalal.nl

meer weten

boek

 

 

 

halalcertificering

 

halalcertificering

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.