Ramadan Mubarak رمضان مبارك
20/07/2012
Ramadan: Heb je nieren lief!
24/07/2012
Show all

Heerlijke kippenbriouat

Kip Briouat

 

Benodigdheden:
500g kipfilet
4 eetlepels zonnebloemolie
3 uien fijngemalen
half bosje bladpeterselie en wat takjes koriander fijngemalen
4 eieren
kruiden:

  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1,5 eetlepel zout

half pakje filodeeg

Bereidingswijze
Bak de kipfilet in olie met de helft van de kruiden.
Zeef deze en vang de jus op en breng deze terug in de pan.
Voeg de fijngesneden uitjes,peterselie en koriander bij de jus en fruit de uitjes.Voeg 3 eieren al roerende een voor een tot deze gestold zijn.
Snijd in de tussentijd de kipfilet fijn en voeg deze als laatste toe aan de pan.
Roer alles goed om.
Snijd de filodeeg in repen van ongeveer 10 cm breed en besprenkel met klein beetje jus.
Klop het laatste ei los.
Schep 1 eetlepel op een strook en vouw er driehoekjes van. Plak ze dicht met het losgeklopte ei.
Verwarm de oven voor en bak ze in ongeveer 10 minuten gaar op 200 graden Celcius.

Eet smakelijk!
Bismillah!

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Comments are closed.