Consumentenvraag: Accepteer jij kip dat is gasverdoofd alvorens de halalslacht?
29/11/2015
Research: gelatin halal or haram?
01/12/2015
Show all

Heerlijke suikervrije mueslireep

Recept suikervrije mueslirepen

Voorverpakte mueslirepen uit de supermarkten zitten vaak vól met extra toegevoegde suiker. Maar men kan deze ook zelf maken zonder suiker.

Ingredienten:

  • 3 bananen
  •  halalvanilline ipv vanille extract
  • 3 dadels fijngesneden
  • eetlepel rozijnen
  • eetlepel walnoten grof gemalen
  • 80 gram havermout
  • 30 gram lijnzaad
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 4 eetlepels geraspte kokos
  • eetlepel amandelen
  • boter, olie of kokosvet om de bakvorm in te vetten

Bereiding
Mix de  bananen fijn in een keukenmachine tot helemaal glad beslag is. Voeg de kaneel en vanille aroma toe. Snijd de dadels en rozijnen fijn en hak de walnoten grof.
Vermeng alle ingredienten goed met elkaar en voeg deze toe aan het bananenmengsel.
Smeer de bakplaat in en vul de bakplaat met de vulling. Strijk met de bolle kant van de lepel over het mengsel totdat het mooi glad is.
Bak 20-30 minuten op 180 graden. Snijd het in mooie repen alvorens het is afgekoeld.
Heerlijk om mee te nemen voor onderweg of als lekkernij bij de koffie.

Veel succes en stuur gerust ons een foto met jouw bakresultaat!

Mariam Aaras, dietist

Tip: varieer gerust ook met cashewnoten en andere gedroogde fruitsoorten
koekiemonster

 

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.