Hema verkoopt producten voor ramadan en suikerfeest

Ramadan, de gezonde start! Wij wensen iedereen gezegende dagen toe!
09/07/2013
Knorr halal?
09/07/2013
Show all

Hema verkoopt producten voor ramadan en suikerfeest

Hema verkoopt producten voor ramadan en suikerfeest

Door de komende Ramadan periode en het afsluitende Suikerfeest ligt er een compleet assortiment lekkernijen in de HEMA winkels. Alle producten, gepresenteerd in opvallende verpakking worden gegeten en gedronken tijdens de Ramadan en bij het afsluitende Suikerfeest. De overbekende dadels, baklava en het Turks fruit maken onder andere deel uit van dit assortiment. Daarnaast zijn er dit jaar nog meer artikelen, van tahini kruiden tot heerlijke thee en koekjes. Kortom; voor elk wat wils. Het assortiment is vanaf 8 juli in alle grote HEMA filialen verkrijgbaar, alles is te vinden in een eigen display.

 1. Medjoul dadels
  Deze reuzendadels zijn heerlijk zoet en zacht. Traditioneel worden zij tijdens de vastenmaand Ramadan bij zonsondergang gegeten en ze zouden de lever herstellen en reinigen.

  Baklava
  Met het Suikerfeest wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd, waar veel zoete dingen, zoals baklava bij horen. Baklava bestaat uit laagjes filodeeg, die gevuld zijn met gemalen stukjes noot. Het geheel wordt na het bakken doordrenkt met een zoete siroop van suiker of honing, waarna het in kleine stukjes gesneden wordt.

  Gedroogd fruit mix
  Vanwege haar voedzaamheid is gedroogd fruit tijdens de Ramadan op vele tafels te vinden. Het is een uitstekend en vitaminerijk alternatief voor zoetigheden zoals snoep.

  Mamul koekjes
  In Marokko, Algerije en het Midden-Oosten is Ma’amoul veruit het populairste koekje tijdens de Ramadan. Dit zijn koekjes, gemaakt van een zacht deeg met een heerlijke dadelvulling.

  Sesam koekjes
  Ramadan en sesam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, sesamkoekjes mogen dus zeker niet ontbreken na de Iftar of bij het Suikerfeest.

  Halva pistache
  Er wordt wel eens gezegd dat het Suikerfeest een feest is van zoet eten, zoet praten. Halva is een zoete Oriëntaalse specialiteit, die gemaakt wordt met sesamzaad, suiker en plantaardige olie bereid. Het smaakt heerlijk bij een kopje koffie of thee.

  Kokos, pinda en sesam snacks
  Aan het einde van de Ramadan, tijdens het Suikerfeest worden veel zoetigheden genuttigd om energie te krijgen. De gecoate kokos-, pinda- en sesamkoekjes zijn zoet en toch licht verteerbaar.

  Shwarma kruiden
  Dit is een traditionele Midden-Oosterse kruidenmix waarmee elk vleesgerecht tot iets heel lekkers omgetoverd kan worden. Origineel is shoarma, lamsvlees dat gekruid is.

  Harissa
  Harissa is een belangrijke smaakmaker in de Marokkaanse keuken. Het is een pittige pasta van onder andere typische Marokkaanse specerijen, rode Spaanse pepers, geroosterde paprika en tomatenpuree. Harissa wordt traditioneel geserveerd bij kip, couscous en brood.

  Tahini
  Tahini is een pasta gemaakt van sesamzaad en wordt verder bereid met limoen- of citroenrasp, knoflook en peterselie. Vaak wordt er ook zeezout toegevoegd. Het vormt een basis voor bijvoorbeeld tahinsaus dat onder andere geserveerd wordt bij shoarma en falafel. Ook hummus en baba ghanoush, een salade van geroosterde aubergine kunnen niet zonder tahini. Tahini wordt gebruikt als broodbeleg en is ook een belangrijk ingrediënt in verschillende soorten Turks gebak.

  Verveine en citroengras thee
  Tijdens de Ramadan wordt er veel thee gedronken. Citroenverbena is een kruid met een heerlijk aroma. Het is een kruising tussen citroen, sinaasappel en citroengras. Dit zorgt voor een frisse en intense thee die, vanwege haar spijsvertering bevorderende eigenschappen, uitstekend past bij de uitgebreide maaltijden na zonsondergang .

  Pitloze olijven met munt
  Vooral in Turkije wordt er aan het begin van de Iftar, de maaltijd na zonsondergang, vaak olijven gegeten. Deze olijven hebben een verfrissende smaak door de munt die eraan is toegevoegd.

  Sesam sticks
  Hartige hapjes kunnen tijdens de Ramadan en het Suikerfeest ook zeker niet ontbreken. Sesam sticks zijn heerlijk hartig en zijn met de hand gerold.

  Couscous
  Couscous is de naam van een bijzonder soort pasta, welke bestaat uit kleine korreltjes die gemaakt zijn van durumtarwe. Couscous kun je met verschillende ingrediënten en smaken precies zo maken als je zelf wilt.

  Falafal kit
  Falafel is een van oorsprong Libanees vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten. De falafel is heerlijk te combineren met verse groenten, Tahini saus en Harissa in een pita broodje.

  Of deze producten veel al door moslims ingekocht worden is nog de vraag.
  Veel moslims hebben dubbele gevoelens als ze Hema horen aangezien er vorig jaar een moslimmeisje  niet meer mocht werken na jaren in dienst te zijn toen zij hoofddoek ging dragen. Veel commotie was hier om geweest.

  Aan de andere kant zien ze het als een positieve ontwikkeling en was 1 van de reactie van onze lezers
  “Na plus minus 45 jaar aanwezigheid van moslims in Nederland en eeuwenlang het grootste moslimland in haar koloniale eigendom te hebben gehad, heeft Nederland verrekte weinig gedaan op het gebied van integratie van het moslimgeloof binnen de christelijke samenleving.
  Miljoenen euro’s aan gemiste winst door de moslimklant niet serieus te nemen en hem en zijn geld te behandelen als een melaatse. Nog steeds snappen ze het niet.
  Vlees, gebak, kant en klaar maaltijden, dranken en kleding zouden gewoon standaard in het assortiment moeten worden opgenomen!
  Restaurants zouden ook halal Kosher in hun menu moeten opnemen.  “

  Wij als Voorlichtingsbureau Halalvoeding zien duidelijk een tendens gaande dat steeds meer bedrijven inzien dat ze willen inspelen op de halalmarkt en het belang ervan ook willen laten zien. Dit waarderen wij enorm. Het is een begin van een integratie waarin men rekening houdt met zijn medeburgers en uitstekend past binnen de nederlandse samenleving waar diverse religies in vrede met elkaar kunnen leven door elkaars cultuur en visies te respecteren. Het probleem is vaak dat zij niet goed weten hoe.
  Wat betreft het assortiment die men verkoopt kan men mogelijk nog beter inspelen op de consument door meer onderzoek naar de behoefte van de gemiddelde moslim consument.
  Een brug die mensen verbindt is soms hard nodig en meer kennis en ervaring zal er zeker een bijdrage toe leveren.
  Wilt u reageren? mail gerust naar info@ikeethalal.nl

  Mariam Aaras

  Bron: http://forum.bladna.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.