Moslimwetenschappers die het Westen verlicht hebben
15/11/2012Werkgevers druk met inkopen van kerstpakketten: weer standaard fles wijn?
15/11/2012
Vraag:
Vaak lezen we inderdaad in een lekker recept dat er alcohol zoals wijn of bier aan toegevoegd moet worden. Zijn deze te vervangen door een alternatief?
Antwoord:
Veel recepten bevatten inderdaad alcohol in de receptuur.
Er zijn wat tips die we mee kunnen geven hoe deze te vervangen.
Interessante tips ter vervanging van alcohol in recepten:
Soepen en voorafjes
In plaats van droge rode wijn:
water, tomatensap, runderbouillon, verdunde azijn , vocht van een blikje champignons
Kaasgerechten
In plaats van bier:
halal kippenbouillon, witte druivensap
Bij kaasfondue: appelsap in plaats van wijn.
In plaats van droge witte wijn:
water, halal kippenbouillon,
witte druivesap, vocht van blikje champignons, verdunde azijn
Toetjes/Nagerechten
in plaats van brandy:
appelsap, peer of perzik siroop
in plaats van rum:
ananassap of siroop met amandel extract
in plaats van sherry:
sinasappel of ananassap
in plaats van kirsch:
kersensap of kersensiroop, druivensap
in plaats van cognac:
perziksap, abrikozen of perensap
in plaats van creme de menthe:
pepermuntolie met water verdund
Weet jij nog leuke invullingen hierop? Laat het ons weten!
Ervaringen en recepten? Welkom!
Mariam Aaras
alcohol
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren.
Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens.
Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje.
Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.