Interventie onderzoek naar voorlichting rondom diabetes mellitus type 2

19 september “Dag van de Diëtist 2012” Stel gratis uw vraag vandaag!
18/09/2012
TAJINE en zijn verborgen schatten
01/10/2012
Show all

Interventie onderzoek naar voorlichting rondom diabetes mellitus type 2

Interventie onderzoek naar voorlichting rondom diabetes mellitus type 2

Voorlichtingsbureau Halalvoeding start interventieonderzoek naar voorlichtingsmaterialen voor mensen met diabetes mellitus type 2 met een etnische achtergrond in Nederland

Rabiye Ayar,studente HBO Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool zal dit onderzoek uitvoeren als afstudeeropdracht in opdracht van Voorlichtingsbureau Halalvoeding.

Zij zal gedurende 5 maanden onderzoeken hoe de zorg aan mensen met diabetes mellitus verbeterd kan worden en welke knelpunten er zijn in de zorg voor mensen met diabetes mellitus type 2 met een marokkaanse en turkse afkomst.
Gisteren is het contract getekend tussen de stagebegeleidster Mariam Aaras,diëtist van Voorlichtingsbureau Halalvoeding en stagiaire Rabiye Ayar.

Eind januari 2013 zal de afstudeeropdracht klaar zijn.

 

Aftrap afstudeeropdracht 2012

 

OPROEP :
Rabiye Ayar: “In samenwerking met Voorlichtingsbureau Halalvoeding willen wij de spreekuren voor de Turkse en de Marokkaanse cliënten met diabetes mellitus type 2 verbeteren met behulp van een vernieuwde interventie wat alleen beschikbaar zal zijn bij diëtist Mariam!

Ik ben op zoek naar diabetespatiënten van Turkse en Marokkaanse afkomst die de afgelopen tijd zijn behandeld door diëtist Mariam Aaras of graag met haar contact willen opnemen maar vanwege omstandigheden niet verdere begeleiding gevraagd.
(Denk aan geringe beheersing van de Nederlandse taal, cultuurverschillen tijdens de behandelingen etc.)

Ben jij hier een van, ken jij iemand of heb jij een familielid die hierbij in aanmerking is gekomen of het idee hebt geen goede zorg te hebben gekregen wat betreft dieetadvisering bij de huidige hulpverlener?
Neem dan contact op met diëtist Mariam of met mij?
Het blijft geheel anoniem! Je helpt mij bij het opstellen van een interventie en jezelf of anderen bij de behandeling van diabetes mellitus type 2 wat juist aansluit op taal en cultuur!
Alvast bedankt voor de moeite!
meer info? mail naar info@ikeethalal.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.