Leden Arrahma-moskee Den Bosch schonken massaal vlees aan Voedselbank

Telegraaf: “Eerste halal-beurs komt eraan”
23/10/2014
Litouwen gaat weer onverdoofd slachten
23/10/2014
Show all

Leden Arrahma-moskee Den Bosch schonken massaal vlees aan Voedselbank

Leden Arrahma-moskee Den Bosch schonken massaal vlees aan Voedselbank
tijdens offerfeest

vlees  Voedselbank

vlees Voedselbank

Twee leden van de Arrahma-moskee geven vlees dat bestemd is voor de Voedselbank
Terwijl het Offerfeest in volle gang was, hadden veel leden van de Arrahma-moskee in Den Bosch zondagmiddag 5 oktober vlees geschonken aan de Voedselbank.

Een dag eerder was een vrachtwagen vol met -ritueel geslacht- schapenvlees bij de moskee aangekomen. Circa 350 schapen gingen vervolgens naar de kopers. Een deel van het vlees was voor de families, een deel werd  aangereikt aan de minderbedeelden in de samenleving.
Dit mooie initiatief was met name gelanceerd door  jongeren van de moskee in Den Bosch.
In het kader hiervan had de imam Mohamed Takkal tijdens het laatste Vrijdaggebed nog een speciale oproep gedaan aan alle gelovigen”, verduidelijkte voorzitter Bagdad Majiti aan het Brabants Dagblad.

Het Offerfeest -Id al-Adha in het Arabisch- refereert aan het offer van Abraham, die bereid was zijn zoon Ismaël te offeren voor Allah. De achterliggende gedachte was om te laten zien dat hij trouw en gelovig was. Toen hij z’n zoon wilde doodsteken, verscheen er plotseling een engel die mededeelde dat een schaap de plaats van Ismaël mocht innemen.

Bron: bd.nl

 

Twee leden van de Arrahma-moskee geven vlees dat bestemd is voor de Voedselbankfoto: Chris Korstenvlees  Voedselbank

 voor de Voedselbankfoto: Chris Korsten Twee leden van de Arrahma-moskee geven vlees dat bestemd is vlees  Voedselbank

vlees  Voedselbank

vlees  Voedselbank

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.