Mag ik gemberthee bij hoge bloeddruk?

UK:Petition against religious slaughter sadly misses the point… again
21/02/2015
Colostrum; gezond voor immuunsysteem
27/02/2015
Show all

Mag ik gemberthee bij hoge bloeddruk?

Vraag inbox:

Hallo ik wou u vragen of ik gemberthee ook mag gebruiken bij hoge bloeddruk ik heb medicijnen voor de hoge bloeddruk en een voor de cholesterol Met vriendelijke groetjes Riet


Antwoord:

Hartelijk dank voor uw vraag. Gemberthee is een ideale thee tegen hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol.
Gember kan een bloedverdunnend effect geven en is in het geval van gebruik van bloedverdunners voorzichtig te zijn.
Beste is gember te beperken als keukenkruid en maximaal 1 kopje per dag verse gemberthee te nemen. Niet elke dag deze thee is ons advies als u ook gember in de maaltijden gebruikt.
Er zijn theesoorten met een gembersmaakje en hebben nauwelijks een bloedverdunnend effect vanwege de lage concentratie. Kijk dus goed ook naar de hoeveelheid gember in de thee.
Wilt u wel meer thee ervan drinken overleg dan even met de huisarts en maak een extra afspraak om de bloeddruk te controleren.
meer info zie https://www.ikeethalal.nl/gember-en-zijn-genezende-werking/
Met vriendelijke groeten,
Mariam Aaras, dietist, halalconsulent

 

1126 Comments

  1. Wilma schreef:

    Ik heb de laatste5 dgn een opgejaagd gevoel. Nu is het zo dat ik erg veel thee drink met voorkeuren aan sterrenmunt en verse gemberthee. Zou de oorzaak daar vandaan kunnen komen. Inmiddels heb ik gelzen dat 1 glas gemberthee voldoende is. Welke theeen kunt u mij adviseren er vanuit gnd dat ik veel moet drinken invm khd-arme/beperkte leefwijze en diabetes. Graag uw reactie.