Uitstel nieuwe slachtwet 2013 bij halalkip slachthuizen
03/01/2013
Je bent wat je eet : Hoe is het met jouw vetpercentage?
04/01/2013
Show all

Nederland getroffen door griepepidemie

Nederland getroffen door griepepidemie

Nederland is dit jaar eerder getroffen door een griepepidemie dan vorig jaar. Sinds de kerst is er sprake van een milde griepepidemie, blijkt uit cijfers van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg NIVEL.

Op dit moment zijn 61 op de 100.000 mensen ziek door griep.
Vooral jonge kinderen (0-4 jaar) hebben last van de bekende griepverschijnselen zoals stijgende koorts, hoofdpijn, fikse keelpijn hoesten en spierpijn.

Drie tot vijf dagen
Volgens het NIVEL knappen de meeste mensen knappen na drie tot vijf dagen weer op.
De laatste weken nam het aantal griepgevallen geleidelijk wat toe. Het NIVEL spreekt van een epidemie wanneer huisartsen van bepaalde peilstations twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen met griepachtige klachten rapporteren en het virus daadwerkelijk aantreffen.

Mexicaanse griep
Daarnaast blijkt naast gewone griep de Mexicaanse Griep enorm te zijn toegenomen in Nederland en treft vooral jonge mensen. Eén op de drie grieppatienten heeft op dit moment de Mexicaanse griep, zegt het Nivel (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg.

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) beschouwt de Mexicaanse griep dan ook als gewone griep, vanwege het relatief milde verloop. En het duikt dus ook op als er een griepepedimie is.Volgens het RIVM sterven elk jaar honderd mensen aan griep. Dat er minder dan tien mensen overlijden aan de Mexicaanse griep is niet uitzonderlijk, meldt het RIVM.

meer info is te beluisteren op
http://www.bnr.nl/?service=player&type=fragment&articleId=1764858&audioId=1765022

iepepidemie

griepepidemie

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.