Partnerschap tussen het de Belgische (FAVV) en de Marokkaanse Voedsel en Warenautoriteit (ONSSA)

Kippenei-eiwit halal?
25/04/2013
Eerste Europese halalfabriek voor kruiden
26/04/2013
Show all

Partnerschap tussen het de Belgische (FAVV) en de Marokkaanse Voedsel en Warenautoriteit (ONSSA)

Partnerschap tussen het FAVV en zijn Marokkaanse tegenhanger (ONSSA)


Naar aanleiding van het internationale landbouwcongres van Meknès en in aanwezigheid van de Marokkaanse minister van Landbouw en de Belgische Ambassadeur, gaat het FAVV een partnerschap aan met zijn Marokkaanse tegenhanger, het Office National de Sécurité Sanitaire des Produits Alimentaires (ONSSA). Beide zijn vergelijkbaar met de Voedsel en Warenautoriteit in Nederland.

Na 2 jaar onderhandelen hebben
de heer Houins, Gedelegeerd bestuurder van het FAVV en
de heer Benthouami, directeur-generaal van het ONSSA,
vijf protocollen ondertekend die de uitvoer naar Marokko mogelijk maken van

  • mestrunderen
  • fokrunderen
  • rundersperma 
  • organische meststoffen  
  • diervoeders.


Onder de 42 deelnemende landen is België dit jaar eregast op het Internationale landbouwsalon in Marokko (SIAM) dat meer dan 600.000 bezoekers lokt.
België treedt, met als coördinatoren de ambassade,
de Belgische Technische Coöperatie en
de Belgisch-Luxemburgse handelskamer in Marokko,
naar voor als één entiteit bestaande uit de federale en regionale autoriteiten en een aantal economische autoriteiten zoals het stamboek van het Belgische witblauwe ras, AWE, de Belgian Blue Group, Bronfort, Belgimex en ook nog Euro Consultants.

Belgische (FAVV) en de Marokkaanse Voedsel en Warenautoriteit (ONSSA)

ONSSA en FAVV

 

26 april 2013

Bron:favv.be

ONSSA

ONSSA 

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.