Halal industrie: Geen verdoofde kip meer in slachthuis in België

Australië: Vliegmaatschappij Qantas neemt varkensvlees uit menu na fusie
08/04/2013
17 april halal markt NBI EXPO 2013
10/04/2013
Show all

Halal industrie: Geen verdoofde kip meer in slachthuis in België

Halal industrie

PERSBERICHT

Geen verdoofde kip meer in slachthuis in België

Een halal slachthuis in België is gestart met onverdoofd halal slachten van kippen door de nieuwe Europese wetgeving.

De waterbakken voor het electrisch waterbad zijn leeg vanaf nu en de kippen zullen onverdoofd geslacht worden.
Morgen zal moskee Mohsinin en moskee Soennah uit Den Haag een kijkje nemen en vanaf vrijdag zal kip gekocht kunnen worden voor particulieren en slagers.

Binnenkort zal meer info verschijnen over dit slachthuis en de eisen waar zij aan voldoen. Er is momenteel veel behoefte aan transparantie en informatie vanuit slachthuizen naar moslimconsumenten toe door  vele twijfels rondom halalslachten vanuit de politieke wetgevingen en wetsvoorstellen in Nederland en België.

Halal industrie in nederland

Halal industrie in europa

meer info? mail naar info@ikeethalal.nl

 

halal slachten België

kip nog halal?

kip nog halal?

 

 

 

 

 

 

halal slachten 

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

1 Comment

  1. Mohamad Nour schreef:

    Hallo, ik ben Mohamed Nour. Ik wil ongeveer 28 ton buiten Europa versturen. Ik ben op zoek naar een scherpe prijs. Het is een goede en vaste baan. Als je me kunt helpen, bel me dan op 0465155512 of per e-mail.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.