EU advies: onverdoofd halal en kosjer vlees kan biologisch worden gelabeld
02/10/2018
HADJ: GEZONDHEID & VOEDING
31/07/2019
Show all

Radio Omroep Gelderland over de Ramadan

Apeldoorn Mariam Aaras, zij woont in Apeldoorn en is van het Voorlichtingsbureau Halalvoeding; ze geeft in de krant tips over gezond de ramadan komen. © Maarten Sprangh

Maandag werd ik gebeld door de radio van Omroep Gelderland of ik geinterviewd wilde worden over de Ramadan.
Dat ik als dietist ook vastte, kwam niet vaak voor dus wilden ze er wat meer over weten.
Dinsdagochtend, had mijn 2e wekker gezet en werd ik om kwart over 6 in de ochtend gebeld. De eerste wekker was voor suhoor, het eetmoment in de ochtend en was erna toch nog even gaan slapen.

In de avond werd ik nog een keer gebeld over hoe mijn dag was en hoe de iftar, de avond maaltijd eruit zal zien.
Belangrijke boodschap die ik nog in de avond meegaf, was dat als men nuchter bloedsuiker moet prikken of urine verzamelen. Dus dat dit in de avond voor de iftar gedaan moet worden. Vaak wordt het namelijk vergeten.

Lees en luister de tips nog even na op

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2407950/Apeldoornse-halal-dietiste-Combineer-drinken-en-vezels-tijdens-ramadan

Te beluisteren op: https://soundcloud.com/omroepgld/apeldoornse-halal-dietiste-over-ramadan

Groetjes,
Mariam Aaras, dietist en halalconsulent

Welkom 

Vragen? Mail gerust naar info@ikeethalal.nl

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.