Rotterdamse voedselbank actief met vlees doneren

Welk voedsel bevordert de vruchtbaarheid?
09/11/2012
Moslimwetenschappers die het Westen verlicht hebben
15/11/2012
Show all

Rotterdamse voedselbank actief met vlees doneren

Rotterdamse voedselbank actief met vlees doneren

De Rotterdamse gemeenteraadsleden Zeki Baran en Tunahan Kuzu riepen de moslimgemeenschap in de Maasstad op voedsel te doneren aan de voedselbank tijdens het offerfeest.

Baran benadrukte dat de Ramadan bij uitstek een maand van bezinning is: “Het is normaal voor moslims om tijdens de Ramadan voedsel te delen met minderbedeelden. Vandaar deze oproep.”

De Voedselbank distribueerde alleen al in Rotterdam ongeveer 3.500 voedselpakketen per week. Er zou vooral een behoefte zijn aan lang houdbaar voedsel zoals meel, spaghetti, rijst, en blikken soep.
In zijn oproep zei Kuzu “Het zou prachtig zijn als de islamitische gemeenschap massaal gehoor geeft aan onze oproep”.

Voorlichtingsbureau halalvoeding is erg blij dat er diverse voedselbanken actief zijn dit jaar en dat er volgend jaar meer op landelijk niveau gewerkt zal worden.
meer info zie  http://ikeethalal.nl/offerfeest-deel-jij-ook-je-vlees-dit-jaar/

Bron: pvdarotterdam.nl/24 juli 2012

Kijk ook het nieuws van voorgaande jaren

27 nov 2009

DELFZIJL – Moslims hebben vrijdag schapenvlees geschonken aan de voedselbank in Delfzijl.

httpv://www.youtube.com/watch?v=kL2UR7sqxjE

voor mobiel klik hierop

Bronnen:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/12615926/___Doneer_eten_tijdens_ramadan___.html

http://www.destentor.nl/nieuws/algemeen/binnenland/11428846/Oproep-donatie-Voedselbank-tijdens-ramadan.ece

RTVnoord

Rotterdamse Voedselbank

 

Moslims en voedselbank

 

 

voedselbank

voedselbank

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.