Groot internationaal halal congres in Cordoba

Halal vanille aroma
24/03/2015
Halal body to withdraw poultry approval if EU’s new stunning rule is enforced
02/04/2015
Show all

Groot internationaal halal congres in Cordoba

Groot internationaal halal congres  in Cordoba.

Een congres dat geheel en al in het teken staat van Halal. Dat vond plaats in de Spaanse plaats Cordoba. Daar kwamen honderd experts samen om het te hebben over het thema ‘Halal, een wereldwijd concept?’.  Halal eten is het meest bekend, maar het omvat veel meer dan dat.

Halal is een islamitische term waarmee aangeven wordt welke handelingen en producten voor moslims toegestaan zijn.

Zo was dr. Hani Mazeedi een bekende voedingwetenschapper en specialist op Halalvoeding als gastspreker waarin hij het belang van investeren in eerlijk betrouwbaar halal benadrukte. De consument ziet dat er te veel halal standaarden zijn en zelfs fatwa’s verschillen wat betreft bepaalde uitspraken. Om dit aan te pakken is investeren in eerlijke halal hard nodig.

Hierin benoemde hij ook 5 standpunten om het slagen in de halalmarkt succesvol te maken en vertrouwen van de consument te verkrijgen.

5F en 3T van Tayib:

Free from stunning/ Vrij van bedwelming

Free from alcohol/ vrij van alcohol

 

Free from najis/ vrij van haram ingredienten

Free from unsuitable slaughter men / Vrij van onbekwame slagers

Free from mechanical slaughter/ vrij van machinaal slachten

3T:

Safe

Nutritious

Quality

In de uitzending van NPO kan men fragmenten terug zien zie

http://www.spirit24.nl/#!player/share/program:53101865/group:37200368

Er waren gedurende 3 dagen diverse sprekers waarvan ook een bekende islamitische bankier die zijn verhaal in het kort vertelde.

Kijk ‘Halal congres Cordoba maart 2015’ op YouTube httpv://youtu.be/xJ6V0vsruLY

 

 

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.