MO Doc: Hoe halal is halal?
29/06/2015
AANMELDEN BEURS binnenkort 2016!
08/07/2015
Show all

Vasten in Ramadan maakt je jong

Vasten in Ramadan maakt je jong!

Wie vast en niet de ochtend maaltijd (sohoor) overslaat wordt gevoeliger voor insuline, waardoor het groeihormoon (HGH) productie weer toeneemt. Dit zorgt ervoor dat je natuurlijke insuline beter gaat functioneren en kans op diabetes vermindert.

Door te vasten gaat de afgifte van het hormoon HGH enorm omhoog (soms tot een verhoging van wel 2000%, Bron: Dr. Mercola).

 

Groeihormoon HGH wordt geproduceerd door de hypofyse. Het is een hormoon dat letterlijk zorgt voor groei.

 

Wetenschappers weten al jaren dat er een sterk verband is tussen insulinegevoeligheid en groeihormoon productie, want een verhoogde insulineresistentie heeft een afname van de groeihormoon productie tot gevolg (o.a Halberg et al., 2005; Hew et al., 2013).

Als je vast dus andersom; je groeihormoon productie gaat dus weer op gang komen, vooral als je daarnaast ook meer gaat bewegen, en dat heeft tot gevolg dat je spiergroei toeneemt, waardoor je stofwisseling versnelt (zelfs als je zit of slaapt!) en je dus sneller gewicht zult verliezen.

Taraweeh gebeden hebben dus een heilzame werking op het lichaam en versterken daarnaast je imaan en persoonlijke band met Allah swa wat het leven nog meer energie, moed en vertrouwen geeft.

Voordelen van toename HGH hormoon

Toename van je HGH hormoon heeft veel voordelen en dit menselijke hormoon wordt zelfs geslikt door sommigen om de er jonger uit te zien.  Of dit halal is, weten we onvoldoende.

Het groeihormoon is onder andere verantwoordelijk voor de groei bij kinderen. Tijdens onze jeugd bepaalt dit groeihormoon in combinatie met onze genen hoe lang we worden. Maar het groeihormoon is ook belangrijk voor alle leeftijden.

 

De functies van het groeihormoon op een rij:

– vermindert de vetmassa;

Groeihormoon wordt ook wel het verjongingshormoon of vetverbrandingshormoon genoemd. Ook wanneer je niet actief bent, zorgt groeihormoon voor vetverbranding. Dus ook wanneer je gewoon zit of slaapt.

– vergroot de spiermassa

– verbetert de hartfunctie

– versnelt wondgenezing

– verbetert het geheugen, zicht en immuniteit;

Er is bewijs geleverd dat HGH de hersenfunctie en het geheugen verbeterd. Dit is niet verrassend, omdat dit juist de dingen zijn die we altijd zien verminderen bij oudere personen. Een studie in Nieuw-Zeeland toonde als resultaat dat door injectie van HGH de verbeterde stofwisseling zorgde voor enig herstel van beschadigde neuronen in de hersenen. Ook andere onderzoeken zijn tot deze conclusie gekomen.

– verbetert sportprestaties

– vermindert rimpels; Rimpelvermindering door HGH word veroorzaakt door het feit dat HGH zorgt voor een hogere productie van collageen en elastine.

– heeft een positief effect op de psyche

-vermindert grijs haar;                             Een van de meest klassieke signalen van veroudering is het verdunnen en het grijs worden van de haren. HGH behandeling heeft bewezen de haarkleur te herstellen en zelfs nieuwe haargroei te stimuleren. Bij een test met 202 testpersonen bleek bij allen het haar dikker en voller te zijn geworden waarbij bij 38 personen zelfs nieuwe haargroei werd geconstateerd.

 

ramadan-2012-tarawih-ikeethalal

Moge we er na de Ramadan herboren uitkomen met betere gezondheid en schone lei vrij van zonden. Vraag vergiffenis in de laatste dagen en benut de laatste nachten goed!

 

Wil je gezond de Ramadan door?

Maak gerust een telefonische afspraak

Mariam Aaras, diëtist, halalconsulent

Voorlichtingsbureau Halalvoeding

0619908657

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.