Zo is dus kaasfondue of mosselgerechten met wijn niet halal.
Volgens de alcohol infolijn:
“Alcohol verdampt gedeeltelijk in een gerecht, dit gerecht moet dan wel het een kookpunt hebben bereikt. Maar nog belangrijker is het aantal minuten dat het gerecht kookt of pruttelt, want alcohol verdampt nooit helemaal bij het koken. Het verdampingspercentage hangt ook af van de manier van koken.
Ook geldt: hoe meer alcohol u in het gerecht doet, hoe meer alcohol er achter blijft.
Manier van koken en verdampingspercentage van de alcohol:
Even laten koken: 15%
Flamberen: 25%
15 minuten laten pruttelen: 60%
1 uur laten koken: 75%
Tips om alcohol in recepten te vervangen?
Neem eens een kijkje op
http://ikeethalal.nl/hoe-kook-ik-halal-zonder-alcohol/
Mariam Aaras
Bron: alcoholinfo.nl
Verdampt alcohol door koken
Welkom
Vragen? Mail gerust naar info@ikeethalal.nl