Vitamine D tekort bij vluchtelingen

Column “Korte blik op de “Halalkip kwestie”
18/01/2013
Hoe zit het met EG nummers bij halalkip inkopen?
19/01/2013
Show all

Vitamine D tekort bij vluchtelingen

Vraag inbox:
Hoi Mariam,
In mijn werk ondersteun ik de vluchtelingen in Den Haag op medisch gebied. Er is bij een aantal vluchtelingen een tekort aan vitamine D en Kalk geconstateerd. Wat zou je me als diëtiste kunnen adviseren? Ze krijgen nu aanvullende pillen van de dokter maar het zou natuurlijk veel beter zijn als we iets via de voeding zouden kunnen aanpassen. Het moet wel Halal zijn.
Alvast heel erg bedankt voor de medewerking.

Antwoord:
Hartelijk dank voor je vraag. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D zijn met name vetrijke vissoorten en eigeel. Vis is van nature halal en een ideale bron voor vluchtelingen die halal eten. Er wordt daarom 2x per week vis te eten. Zie op onze site ons heerlijke recept van de tonijnsalade met ei en zalm op SALADE RECEPT KLIK HIER

In geval van de vluchtelingen kan er ook sprake zijn van andere vitaminetekorten die bijvoorbeeld gerelateerd zijn aan bepaalde klachten. Indien dus de algehele voedingstoestand van de vluchteling slecht is dan is extra bijvoeding soms nodig. Dit kan in de vorm van een maaltijdshake of shake van eiwitverrijkte poeder aangezien eiwitten de spiermassa aanvullen.

Het is helaas een feit dat met alleen voeding inderdaad de tekorten niet opgelost kunnen worden. Ik verwijs je daarom nog even naar onderstaande artikelen waar extra informatie staat over vitamine D:
– GRATIS VITAMINE D  ; Er zijn diverse leveranciers van vitamine D maar er is er 1 die we regelmatig aanraden aangezien deze gecontroleerd op de ingredienten wat betreft halalwaardigheid. Wij kunnen onze lezers ook regelmatig kortingen geven.

Informatie Vitamine D tekort een algemeen probleem aan het worden zie:
– http://ikeethalal.nl/vitamine-d-tekort-steeds-vaker-bij-zwangeren-en-mensen-met-blanke-huid/ 

Mocht je nog meer specifieke individuele vragen hebben gericht op de vluchtelingen raad ik je aan me alsnog te mailen via info@ikeethalal.nl . Vaak is het namelijk  zo dat de adviezen die ik geef per persoon verschillend zijn aangezien iedere persoon een andere achtergrond heeft qua eetcultuur en leefstijl.
Mariam Aaras

 

weten vaak Vluchtelingen gezondheid  dat hun gezondheid niet vaak  goed is 

Vluchtelingen gezondheid  zijn goed bezig in Nederland

Vluchtelingen gezondheid  weten vaak niet dat hun gezondheid slecht s 

Vluchtelingen gezondheid

32 Comments

  1. […] Vergeet dus niet de code MARIAM2015 in te vullen op de bestelpagina. Meer info over vitamine D? Lees ook “Vitamine D tekort steeds vaker bij zwangeren en mensen met een blanke huid” KLIK HIER “Vitamine D tekort bij vluchtelingen” KLIK HIER […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.