Chocolade, bessen en omega-3-vetzuren hebben een positief effect op de stemming

1000 kilo illegale antibiotica voor diervoeder in beslag genomen
21/08/2012
Voorwaardelijke boete voor weggooien appel
26/08/2012
Show all

Chocolade, bessen en omega-3-vetzuren hebben een positief effect op de stemming

Chocolade, bosbessen en voedingsmiddelen met omega-3-vetzuren hebben een positief effect op de stemming

Uit een studie bij de Amerikaanse Chemical Society, de grootste wetenschappelijke vereniging ter wereld, blijken bepaalde voedingsmiddelen, zoals chocolade en bosbessen door hun chemische structuur te lijken op de medicatie valproïnezuur.

 

Artsen in Nederland schrijven valproïnezuur voor bij epilepsie, migraine, manie en zenuwpijn. Soms ook in geval van depressieklachten.
Valproïnezuur ,ook wel depakine genoemd, wordt gebruikt om de stemmingswisselingen
van onder andere mensen met een manisch-depressieve stoornis minder heftig te maken.

Naar aanleiding van de 244ste National Meeting & Exposition werden meer dan 1.700 stoffen onder de loep genomen die voor de smaak zorgen van alledaagse voeding.

Moleculen in chocolade, bessen en voedingsmiddelen met omega-3-vetzuren en bepaalde theesoorten blijken een positief effect op de stemming.
‘Ons onderzoek toont aan dat een aantal veelgebruikte smaken gelijkenis tonen met valproïnezuur’, zegt Martinez-Mayorga.

Hoofdonderzoeker Karina Martinez-Mayorga benadrukt wel dat het eten van voedingsmiddelen met een stemmingsstabiliserend effect niet voldoende is om voorgeschreven antidepressiva te vervangen maar wel een bijdrage kan leveren bij het
verminderen.

 

 

 

 

 

Chocolade

Comments are closed.