Voorlichtingsbureau Halalvoeding in gesprek met het Ministerie over het convenant rituele slacht

Win een GRATIS dieet!
29/12/2016
Smaakpolitie: Helft broodjes kebab is bedorven
25/01/2017
Show all

Voorlichtingsbureau Halalvoeding in gesprek met het Ministerie over het convenant rituele slacht

Voorlichtingsbureau Halalvoeding in gesprek met het Ministerie over het convenant rituele slacht

Utrecht- 28 juni 2016 zijn we met de werkgroep Rituele slacht aanwezig geweest bij het Ministerie. Het was een lange vergadering met de wetenschappelijk advies commissie van het ministerie over onbedwelmd slachten en regelgeving. Diverse organisaties waren aanwezig zoals CMO, halalcertificeerder Halalcorrect en vertegenwoordigers van slachthuizen zoals Tunafood. Een neuroloog en anesthesist en een aantal joodse vertegenwoordigers waren ook aanwezig. Hamdolilah waren Mariam en Fatima van de werkgroep “Waarborgen onbedwelmd slachten” aanwezig die inmiddels is opgezet namens leden van het Voorlichtingsbureau Halalvoeding.

Wij hebben zoveel mogelijk gepleit voor geen bedwelming zowel voor als na de slacht en dat er meer onderzoek gedaan moet worden gezien adviezen van het wetenschappelijk adviescommissie vaak nog als aannames werden benoemd in hun rapport en moeilijk conclusies te trekken waren over bepaalde regelgeving rondom slachten en bedwelming. Onze uitgebreide brief aan de staatssecretaris hebben we verder besproken.

Diverse punten zijn aan bod gekomen en wachten af op een vervolg alvorens er maatregelen door de staatssecretaris worden vastgelegd.

Binnenkort is er weer een vergadering over de convenant en de regels die vastgesteld zullen moeten worden aangezien deze inmiddels is verlopen. Het zal duidelijk moeten worden hoe slachthuizen het financieel zullen overleven met de nieuwe regels die extra kosten met zich mee kunnen brengen. Ook de richtlijnen om onverdoofd slachten te behouden zullen moeten worden vastgelegd.

Blijf de petitie vooral tekenen want jullie steun is nog harder nodig in 2017!

TEKEN OOK DE PETITIE! KLIK HIER

convenant rituele slacht

 

convenant rituele slacht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.