Voorlichtingsbureau Halalvoeding heeft Ikea verzoek ingediend om vegetarisch gerecht alcoholvrij te maken

Failliete slachterij in Twello voortgezet
01/02/2015
De Moslimraad van Groot-Brittannië spreekt afschuw uit over incident in halal slachthuis
03/02/2015
Show all

Voorlichtingsbureau Halalvoeding heeft Ikea verzoek ingediend om vegetarisch gerecht alcoholvrij te maken

Voorlichtingsbureau Halalvoeding heeft Ikea verzoek ingediend om vegetarische gerechten alcoholvrij te maken

Januari 2015

Afgelopen week hebben we bij Ikea een verzoek ingediend om de vegetarische gerechten alcoholvrij te maken.
Een tijd geleden hebben we onderzoek gedaan naar de vegetarische pasta’s en bleek dat er wijn in de gerechten zat.
zie onder andere ons artikel die vorig jaar was gepubliceerd https://www.ikeethalal.nl/vegetarische-ravioli-van-ikea-bevat-wijn/

Begin deze week verscheen in de media dat er veganistisch balletjes komen. Ikea werkt al drie jaar samen met de Amerikaanse afdeling van PETA en ontving in die tijd tal van petities die vroegen om veganistische gerechten in de restaurants. De keten besloot daarom een veganistische versie van de bekende Zweedse gehaktballen op het menu te zetten.

“Peta krijgt iedere dag bericht van het winkelend publiek met het verzoek voor diervriendelijke opties voor onderweg”, meldt Ingrid Newkirk, de oprichter van Peta Nederland. “Veganistische snacks voorkomen dierenleed en zijn goed voor de menselijke gezondheid, en bezorgt Ikea een pluim van Peta.”

Als consumentsite waren we hier erg blij mee gezien er vaak vraag is naar halal bij restaurants. Veel moslims eten vaak vis of vegetarisch mits deze natuurlijk ook alcoholvrij zijn. Gezien er een enorme behoefte is aan alcoholvrij die we via reacties op facebook en mails ontvingen hebben we een brief gestuurd met het verzoek om een alcoholvrije saus te ontwikkelen.

De nieuwe veganistische snack zal vanaf april verkrijgbaar in de restaurants van de keten.
We wachten het antwoord af van IKEA.

Meer info zie http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/veggiebals-nederland

 

 

IKEA

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.