zit in kleine hoeveelheden in verschillende producten.
Producten waar veel van deze vitamine in zitten zijn:
• lever en ander orgaanvlees zoals niertjes
• gistextract zoals Marmite
• groene bladgroente zoals spinazie, broccoli en sla
• aardbeien (65ug/100g) gevolgd door bramen, frambozen en sinaasappel (33ug/100g)
• peulvruchten zoals linzen,bonen en erwten
• verrijkte ontbijtgranen
• verrijkt brood
De meeste fruitsoorten, vlees, melk en zuivelproducten bevatten kleine hoeveelheden foliumzuur.
Aangezien het wateroplosbaar en hittegevoelig is,
moeten de producten die het bevatten niet te lang worden gekookt, omdat het bij hoge temperaturen en bij koken in veel water wordt vernietigd.
Het is daarom beter om groente en fruit rauw te eten, licht te stomen of te roerbakken.
Ook hebben ontbijtgranen die niet hoeven te worden verwarmd de voorkeur.
Waarschuwing: sommige groenten zijn niet geschikt om rauw te eten
foliumzuur
Welkom
Vragen? Mail gerust naar info@ikeethalal.nl
1 Comment
Goed om te weten in welke soorten voeding foliumzuur zit.