Worst duurder in Nederland door tekort aan schapedarmen door sancties tegen Iran

Voedingsadviezen voor de man bij verminderde vruchtbaarheid
09/04/2012
Tweetaligheid beschermt tegen dementie
09/04/2012
Show all

Worst duurder in Nederland door tekort aan schapedarmen door sancties tegen Iran

Worst duurder in Nederland door tekort aan schapedarmen door sancties tegen Iran

 

 

Worst duurder in Nederland door tekort aan schapedarmen door sancties tegen Iran die een grote leverancier hiervan is.

 

De fabrikanten van knakworstjes beginnen zich grote zorgen te maken. Het velletje van de zogeheten Weense worstjes is bijna duurder geworden dan de inhoud, klagen Oostenrijkse producenten vandaag in krant Kronen Zeitung.
De makers van de worstjes, ook wel Frankfurters geheten, kampen met een wereldwijd tekort aan schaapsdarmen. Die zijn de basis voor de worstenvelletjes. ‘Alleen met die schapendarmen krijg je een echte knak’, zei Christian Frey voorman van de Oostenrijkse darmhandelaren. De handelsprijs is de laatste tijd explosief gestegen. Volgens hem is het een kwestie van tijd tot de consumenten meer moeten betalen bij de supermarkt of worstenkraam

Het tekort komt onder meer door sancties tegen Iran, een grote leverancier van schapendarmen. ‘Wereldwijd daalt het aantal schapen en bovendien stijgt de vraag uit China en Rusland’, zei Reinhard Kainz van de Oostenrijkse Kamer van Koophandel eerder. Ook speculanten zouden hun slag slaan bij het tekort.

In februari luidden de makers van Duitse braadworsten al de noodklok over stijgende prijzen.

Niet alle worsten hebben schapendarmen. Sommige rookworsten hebben kunstmatige velletjes.

De vraag is of nederlands halalgecertificeerd worst ook gebruik maakt van schapedarmen uit Iran.
bron:  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3237699/2012/04/07/Velletje-knakworst-bijna-duurder-dan-inhoud.dhtml

 

 Nederland  tekort aan schapedarmen

 

schapedarmen

 

 

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Comments are closed.