Moslimwetenschappers die het Westen verlicht hebben
15/11/2012
Werkgevers druk met inkopen van kerstpakketten: weer standaard fles wijn?
15/11/2012
Show all

Hoe kook ik halal zonder alcohol?

Vraag:
Vaak lezen we inderdaad in een lekker recept dat er alcohol zoals wijn of bier aan toegevoegd moet worden. Zijn deze te vervangen door een alternatief?

Antwoord:
Veel recepten bevatten inderdaad alcohol in de receptuur.
Er zijn wat tips die we mee kunnen geven hoe deze te vervangen.


Interessante tips
 ter vervanging van alcohol in recepten:


Soepen en voorafjes

In plaats van droge rode wijn:
water, tomatensap, runderbouillon, verdunde azijn , vocht van een blikje champignons


Kaasgerechten

In plaats van bier:
halal kippenbouillon, witte druivensap
Bij kaasfondue: appelsap in plaats van wijn.


In plaats van droge witte wijn:

water, halal kippenbouillon,
witte druivesap, vocht van blikje champignons, verdunde azijn


Toetjes/Nagerechten

in plaats van brandy:
appelsap, peer of perzik siroop

in plaats van rum:
ananassap of siroop met amandel extract

in plaats van sherry:
sinasappel of ananassap

in plaats van kirsch:
kersensap of kersensiroop, druivensap

in plaats van cognac:
perziksap, abrikozen of perensap

in plaats van creme de menthe:
pepermuntolie met water verdund

Weet jij nog leuke invullingen hierop? Laat het ons weten!
Ervaringen en recepten? Welkom!

Mariam Aaras

halalculinaire

 

alcohol

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.