24 november: Italië ziet kansen in halaltoerisme

Australische regering grijpt in na dreigementen van anti-halal beweging
25/11/2014
IK ONTBIJT ELKE DAG : WAAR/NIET WAAR?
28/11/2014
Show all

24 november: Italië ziet kansen in halaltoerisme

Italië ziet kansen in halal toerisme

Afgelopen week is er een congres geweest over het het investeren in halaltoerisme. Italië wil inspelen op de behoefte onder
toeristen en met name ook de toerisme van moslims wereldwijd te bevorderen. Rome is een wereldstad met diverse geloven en mooi om dit initiatief te zien groeien tot verdere integratie, respect en tolerantie.
Ze zien investeren in moslimvriendelijk toerisme als een stap in de goede richting, aldus Jamal van halal certificeringsbureau Halal Verif uit Frankrijk die een bezoek bracht aan het congres.
Bij halal toerisme moet men denken aan bijvoorbeeld dat er in het hotel er een gedetailleerd profiel met relevante informatie voor moslims zal zijn omtrent  de aanwezigheid van halal voedsel of een gebedsruimte. Ook bijvoorbeeld prive zwem gelegenheden. Er zijn entertainment programma’s voor kinderen en volwassenen die in overeenstemming met de islamitische normen zijn. Daarnaast worden er diverse sportieve activiteiten georganiseerd. Het gaat zelfs zo ver dat vrouwen in de islamitische dresscode kunnen duiken. Heerlijk toch? Onbezorgd genieten. Dat is nou vakantie!

Er zijn inmiddels interessante investeringen gaande en internationaal kijken veel bedrijven toe naar deze ontwikkeling.
Ook wat betreft halalvoeding is er veel vraag naar traditionele producten uit Italie waaronder bijvoorbeeld pastasauzen en pizza is veel vraag naar wereldwijd en wil men daarmee ook de consument beter voorzien.

Het congres werd uitgezonden op de italiaanse tv kanaal Noiroma zie

 httpv://www.youtube.com/watch?v=FLlU4IUA8uU

 

halal toerisme

24 november, Voorlichtingsbureau Halalvoeding

 

halal toerisme

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.