Alle patiënten van het Diakonessenhuis in Utrecht eten vanaf 20 april à la carte. Ze hebben daarbij elke dag keuze uit 6 maaltijden die ontwikkeld zijn door topkok Pascal Jalhaij.
Volgens het ziekenhuis zelf is dit uniek voor Nederland.
De menukaart bevat foto’s en uitgebreide informatie over het gerecht.
Hierbij wordt de voedingswaarde vermeld en de aanwezigheid van allergenen.
De 350 patiënten kunnen 1,5 uur voor het opdienen bestellen.
Omdat dat zo kort van te voren is, kunnen ze eten waar ze trek in hebben.
In de loop van het jaar kunnen ook bezoekers tegen betaling een maaltijd bestellen.
Het Diakonessenhuis heeft hiervoor zijn de afdelingskeukens verbouwd en medewerkers van het cluster Voeding hebben een speciale training gevolgd.
Het ziekenhuis wil dat er een restaurantbeleving ontstaat bij patiënten.
Personeel dient de maaltijd op door cloches op te tillen voor het oog van de patiënt.
De eerste patiënten op locatie Utrecht eten al à la carte.
De 6 maaltijden waaruit zij kunnen kiezen zijn halal gecertificeerd, zonder additieven en verkrijgbaar in diverse variaties, waaronder gepureerd of dieetmaaltijden.
Van Hollandse kost tot de meest exquise Oosterse schotels, halal- en dieetgerechten.