Schandaal met kippenvlees in Marokko

MELD U NU AAN VOOR DE HALAL EXPO EUROPE 2016
11/12/2015
Database op komst over herkomst vlees
12/02/2016
Show all

Schandaal met kippenvlees in Marokko

Schandaal met kippenvlees in Marokko

Een schandaal van onbekende omvang brak uit in Kenitra, in de wijk van Saknia, waar de bewoners geschokt en ontzet hebben gereageerd.
In een slachthuis werd per toeval ontdekt dat slachters zieke of dode kippen aan het slachten waren.
‘Een ongekend schandaal’, zo beschreven raadsleden de ontdekking.
13 januari 2016 werd dit schandaal ontdekt toen inspecteurs van de overheid het ondergrondse slachthuis bezochten voor een controle. ‘Ze zagen met eigen ogen dat dode of zieke kippen onhygienisch werden geslacht. Het leek wel een vuilnisbelt’.
De goederen werden vervolgens naar onbekende bestemming vervoerd om te worden verkocht, aldus een Arabisch dagblad Al Massae.

barlamane

De inspecteurs waarschuwden onmiddellijk de autoriteiten. De politie heeft een aantal verdachten opgepakt. Vorige week werd in Sidi Slimane een soortgelijke ontdekking gedaan door de politie, aldus Al Massae.
Toen probeerden een bedrijf bedorven meel te verkopen die ontdekt werd in een traditionele oven. Beide onderzoeken lopen nog. Fraudezaken worden de laatste tijd meer aangepakt in Marokko omdat de wet dit strenger wilde aanpakken en zwaardere straffen op zijn gezet.
Het slachthuis vormt een reële bedreiging voor de gezondheid van de burgers die in de buurt van deze plek wonen. 
Foto: Barlamane.com

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.