De manieren van het verwelkomen van een pasgeboren kind in de Islam
20/10/2012
Offerfeest bekend in de bijbel?
22/10/2012
Show all

WORKSHOP LAMSVLEES UITBENEN

WORKSHOP LAMSVLEES UITBENEN

Jaarlijks bestellen vele moslimgezinnen een schaap bij het slachthuis of slager ter gelegenheid van het offerfeest ook wel Eid al Adha genoemd.

Het vlees wordt verdeeld en familie en vrienden komen bij elkaar over de vloer.
Een deel wordt gegeven aan mensen die niet in staat zijn om de hoge prijs van een schaap te betalen.
Vroeger was het heel gebruikelijk in Nederland om een heel schaap in te kopen en zelf uit
benen.
Tegenwoordig is deze traditie wat verloren gegaan maar op onderstaand filmpje kan men heel mooi zien hoe men op nederlandse wijze dit het beste kan doen.

Bekijk het educatieve filmpje over lamsvlees uitbenen:

Voor mobiel

Druk hier op 

 

httpvh://www.youtube.com/watch?v=-wFWr3EYtvY

 

 

 

Wist je dat in Nederland men een lam vanaf 3 maanden tot 9 maanden mag slachten?
In de Islam moeten ze minimaal 6 maanden oud zijn om te slachten.
Onder de 6 maanden is het nog te jong.

Ooien zijn geslachtsrijp op 5 a 6 maanden
Rammen zijn vruchtbaar vanaf 4 a 5 maanden.

Mariam Aaras, dietist/halalconsulent

 

 

 

 

 

lamsvlees uitbenen

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.