Project vluchtelingenwerk “Ya ummah waar is onze verantwoordelijkheid hier in???”

Slankheidsideaal niet altijd realistisch bij iedereen
28/12/2012
Uitstel nieuwe slachtwet 2013 bij halalkip slachthuizen
03/01/2013
Show all

Project vluchtelingenwerk “Ya ummah waar is onze verantwoordelijkheid hier in???”

HEB JIJ RAHMA IN JOUW HART? STEUN VANDAAG NOG EN GEEF GEHOOR AAN DE NOODKREET!!

Voorlichtingsbureau Halalvoeding signaleerde een noodkreet van Rahma van
vluchtelingen zonder asiel in christelijke gezinnen op Facebook.
De oproep om een aantal vluchtelingen te steunen wordt momenteel verspreid op facebook maar wordt onvoldoende gehoor aan gegeven. Vanwege de noodzaak en hulp die nodig is, vraagt Voorlichtingsbureau Halalvoeding jullie om deze mensen te helpen. Zo snel mogelijk want de vluchtelingenhulp is hard nodig!
Via een brief van zuster Rahma willen we de informatie delen en hoop dat ieder van ons barmhartig wil zijn voor deze mensen en hen kan helpen. Vandaag nog!  Al is het maar om dit bericht verder te verspreiden!

 

BRIEF van zuster Rahma
“Ya ummah waar is onze verantwoordelijkheid hier in???”

Assalaam alaykoum beste zusters en broeders,

Ik wil jullie verhaal onder de aandacht brengen over de vluchtelingen in Den Haag waarvan een deel nu in Groningen zit. Wij (icvcSalaam) zijn al sinds september actief met de vluchtelingen in Den Haag. Het gaat om een groep vluchtelingen voornamelijk afkomstig uit Irak en Iran en nog een paar andere landen. Deze broeders zijn uitgeprocedeerd en kunnen niet terug naar land van herkomst omdat het daar nog steeds niet veilig genoeg is!

Van de week ben ik gebeld door 1 van de 9 vluchtelingen die in de christelijke gezinnen zit

in de buurt van Groningen.Hij vertelde mij dat ze dagelijks moeten deelnemen aan een christelijke activiteit die begint rond 10.00 tot 13.30 uur en dan lunchen en van 2 tot 4 gaan ze weer verder. Hij gaf aan dagelijks over Jezus te moeten praten en dat inmiddels 2 van de groep een soort geloofsbelijdenis te hebben uit gesproken. Hij zei dat het moeilijk vol te houden is om het niet te geloven wat ze zeggen, maar zei “ik ben de enige die een tegen woord geeft”. Ook vertelde hij dat het gaat om een soort leider waar ze naar moeten luisteren/gehoorzamen en die zegt dat Jezus hier al 3 jaar in nl is en nog meer van die verhalen (astagfiroAllah).

 

Ik en nog een andere broeder(die ook tegenwerkt) ze gaan ons nu overplaatsen, ik bij een vrouw apart en die andere broeder ook. De groep gaan ze nu ook splitsen; ze worden per 2 geplaatst en niet meer in een groep, want in groepsverband spreken ze hun eigen taal en proberen samen sterk te blijven en dat willen ze niet. 1 zuster is inmiddels de straat weer op gevlucht want die kon het niet meer aan!!

Wat betreft de vluchtelingen in Den Haag

De vluchtelingen deden hun best om toch te blijven en voerden actie in een tentenkamp op het veldje naast het malieveld in Den Haag. Daar mochten ze tot donderdag 13 december verblijven in bizarre omstandigheden. Maar de 13e zijn ze hardhandig (1 gebroken arm,1 gebroken neus,brandblaren en veel kneuzingen) verwijderd/opgepakt en na 3 uur weer op straat gegooid. Vanaf dat moment zitten ze in een soort vishal/opslagloods en zijn ze weer aan hun lot over gelaten.

In die hal worden wekelijks alcohol of blowfeesten gegeven en dan moeten ze weer een nacht de straat op of mee doen. Een grote groep is inmiddels al vertrokken naar andere instanties/gezinnen zoals Groningen of weer de straat op want die konden daar niet meer tegen. Er zit nog 1 groep van ongeveer 25 die echt nergens heen kunnen en daar zijn we dus hard voor bezig om hen ergens anders onder te brengen, maar tot onze spijt krijgen we hulp van uit de kerken en weinig hulp van uit de moslimoemmah en daar willen we verandering in brengen want het zijn onze broeders en zusters die op de oemmah moeten terug kunnen vallen en niet alleen door christenen geholpen moeten worden met alle gevolgen van dien.

 

Wij vragen jullie hulp voor het volgende:

-slaapplekken voor ongeveer 25 mannen en 2 vrouwen, maar het kan uit breiden want in het tentenkamp zat toen der tijd 93 op het moment voor de ontruiming

– financiele steun voor het huren van ruimtes
– petroleum voor de kachels
– halalvoedsel, liefst kant en klare maaltijden voor nu ongeveer 25 mensen.


YA ALLAH MOGE U EEN IEDER BESCHERMEN

Ya ummah wij moeten zorgen dat onze broeders en zusters in moslimgezinnen/organisaties worden opgevangen.
Wie wil hier aan meewerken ook na mijn verhaal op facebook hebben zich niet-moslims aan gemeld ivm moslims. Waar zijn wij moslims voor vluchtelingenhulp in Nederland????

Wij (icvc salaam) zijn zo verdrietig hiervan en proberen er alles aan te doen om hun onder te brengen, maar we hebben de oemmah nodig om dit mogelijk te maken.

 

KEN JE MENSEN MET LEGE PANDEN?

KEN JE MENSEN DIE GELD WILLEN GEVEN?
Steun deze vluchtelingen want ze wachten op JOU!

Intercultureel vrouwencentrum Salaam helpt de vluchtelingen!
ING nummer: 6775224 

contactpersonen: Rahma 0685376245 of Habiba  0684091048


Maak dua ook voor deze mensen en verspreid deze oproep!

vluchtelingenhulp

vluchtelingenhulp

vluchtelingenhulp

vluchtelingenhulp

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.