Heerlijke chocolade aardbei bonbons
Ontbijtrepen met rozijnen, dadels en noten
Show all

Halal vaccin Hib succesvol ontwikkeld

Halal vaccin Hib succesvol ontwikkeld

Uit een onderzoek is gebleken dat in een aantal vaccins componenten bevatten die van varkens afkomstig zijn.

Een seruminstituut in India heeft samen met een laboratorium in Singapore er werk van gemaakt en
een succesvol halalvaccin HIB ontwikkeld.
Global VACc al- Shifa is de naam van het nieuwe vaccin. Het is  ’s werelds eerste goedgekeurde HIB Halal vaccinatie.
Ze hebben alle certificaten behaald waaronder ook TSE en BSE.
Dit vaccin bevat geen varkensafkomstige ingredienten wat in de vaccins van Europa wel het geval is.
De Organisatie van de Islamitische Conferentie ( OIC ) is in december 2013 ingestemd met de Halal certificering en het certificaat toegekend aan “KR Biologial Pte Ltd – Global Vacc al-shifa HIB Vaccine”.
Diverse landen zoals Singapore, Maleisië, India en mogelijk Saudie- Arabië gaan nu grotendeels gebruik maken van dit vaccin.
Baby’s in Nederland krijgen dit vaccin bij consultatiebureau’s als ze 6 weken zijn,  3 maanden en 11 maanden jaar oud zijn.

Het vaccin is een mooie stap in de goede richting en maakt de burgers nog meer bewuster van wat er in vaccinaties zitten.
Veel mensen hebben behoefte aan deze vaccins als alternatief voor de huidige vaccinaties.

” De wereld was niet van bewust dat de huidige Hib vaccin een farmaceutisch vaccin is die nadelig kan zijn voor islamitische kinderen aangezien er nog varkensvlees componenten in het vaccin productie zitten.
Varkensvlees componenten werden gebruikt bij de fermentatie fase van het organisme ” aldus Halal India woordvoerder A. Abdul Wahaf  die in gesprek was met Ummid.com.
” Bij het GlobalVacc Al- Shifa Hib -vaccin voor baby’s is het varkensvlees bestanddeel verwijderd en staat garant dat alle gebruikte ingrediënten Halal compliant zijn.  ”

Er zijn geen niet- Halal ingrediënten in de Hib -vaccin.
Halal India shariah committee heeft een fatwa uitgevaardigd dat de GlobalVacc Al- Shifa HIB vaccin voor moslim baby’s t halal is ofwel toegestaan.
KR Biologische directeur Ragu heeft het ontwikkelen van de vaccinatie  ondersteund en het proces mede – ontwikkeld  conform de Halaleisen vanaf de grondstoffen tot eindproduct .

Abdul Hanan geeft aan dat ze ook druk bezig zijn met het werken aan andere halal vaccins voor de moslimbevolking die in ontwikkeling zijn, zoals de Meningitis ACWY135 vaccin,  HPV -vaccin, Rotavirus vaccin, Polio vaccin,  Buiktyfus vaccin en nog veel meer .

Ragu , Global VACc Alshifa HIB vaccin merkeigenaar, zei: ” Halal is altijd een betere manier om iets te ontwikkelen.
Om dit Halal concept naar vaccins te integreren was altijd een uitdaging, omdat veel van de Pharma bedrijven niet de moeite nemen bij de inkoop om tot op de bodem uit de zoeken welke ingredienten halal zijn.

“Om de wetenschappelijke aspecten en het Halal effect te combineren was moeizaam en vereiste de hulp van een grote Pharma reus die in dit concept gelooft en mogelijkheden hierin zag.
Het vereist veel onderzoek naar de geschiktheid van het halal vaccin en en om de juiste auditors te krijgen met een weteschappelijke achtergrond, zoals Hannan, een getrainde microbioloog die de wetenschap kent en Halal perspectieven begrijpt “, voegde Ragu eraan toe .
“We zijn erg trots op de eerste Halal vaccin voor islamitische kinderen en onze eerste stap in het geven van halalvaccinaties nu wereldwijd.”

Vaccinatieschema-RVP_500

Vaccinatiesachema
rivm.nl

Mariam Aaras

vaccin Hib

vaccin Hib 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.