Slager scoort goed met broodje kameelburger

Certificeringsbureau Halalcorrect Bv stuurt brandbrieven
Halalpluimvee vleesverwerker Storteboom wil sluiten
Show all

Slager scoort goed met broodje kameelburger

 Slager scoort goed met broodje kameelburger

  • @Foto ANP april 2013

Het is weer eens wat anders dan een broodje hamburger: een broodje kamelenvlees. Sinds afgelopen zaterdag te krijgen bij een nederlandse slagerij in Friesland. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Slager Johannes Hoekstra (50) hoorde een tijdje geleden over het enorme kamelenoverschot in Australië.
Er leven daar zo’n miljoen verwilderde kamelen die jaarlijks voor vele miljoenen aan landbouwschade veroorzaken
. ‘Vandaar dat ze ze afschieten en tot vlees verwerken,’ vertelt Hoekstra in het Algemeen Dagblad.
‘Ik had gehoord dat het vlees lekker was en ontdekte hoe ik eraan kon komen.
‘De Friese slager bestelde 50 kilo, genoeg voor 250 hamburgers en huurde een levende kameel in als extra blikvanger.
‘Ik heb zaterdag een stuk of zestig broodjes verkocht. Bewust alleen gekruid met peper en zout, op een broodje met sla en tomaat en twee halve eieren met saus als bulten.’ De klanten die het broodje probeerden reageerden op één na – ‘die vond het vies, maar dat hou je altijd’ – enthousiast. ‘Ze vonden het grappig en leuk.’Hoekstra is dan ook van plan de broodjes te blijven verkopen. ‘De kamelenburgers zijn erg lekker. Het is net rundvlees, maar dan ietsje malser en zoeter. En prima voor op de barbecue zodra de zon echt komt.’


Boosheid over kamelenvlees
De Partij voor de Dieren is woedend over de manier waarop slager Johannes Hoekstra  reclame heeft gemaakt voor zijn broodje kamelenvlees. Kinderen mochten zaterdag voor de winkel op een levende kameel zitten.

‘Met verontwaardiging heeft de Partij voor de Dieren Fryslân kennisgenomen van de wijze waarop Slagerij De Schrans in Leeuwarden gemeend heeft het ‘broodje kameel’ aan de man te moeten brengen’, schrijft de voorzitter van de Friese afdeling, in een brief aan de media.
‘Het is smakeloos een dier reclame te laten maken voor het doden en opeten van soortgenoten. Het is te vergelijken met het afbeelden van een lachend varken met een koksmuts op bij sommige slagerijen en restaurants.’

Slager Johannes Hoekstra spreekt over een verschil van inzicht.
‘Ik ben het vaak met de Partij voor de Dieren eens, maar nu niet.’ Volgens Hoekstra was er zaterdag niemand die zich aan de actie stoorde.

(Bron: AD en De Telegraaf)

 

1e restaurant dat kamelenburgers verkoopt:Wie weet ooit halal kamelenvlees binnenkort? We zijn benieuwd!

Wist je dat je al woedhoe hoort te verrichten na het eten van kamelenvlees?
Mocht je ooit halal kamelenvlees gaan eten. Zorg dat je de wassing erna verricht zoals profeet Mohammed sws ons aanraadde.

Al-Baraa’ bin cAazib overlevert dat de Profeet (vrede zij met hem) zei:

“Verricht de woedoe (na het eten) van kamelenvlees en verricht geen woedoe (na het eten) van schapenvlees.” (Sahih Soenan Ibn Maadjah)


Djaabir bin Samoerah overlevert dat een man de Profeet (vrede zij met hem) vroeg:

“Moet ik de woedoe verrichten na het eten van schapenvlees?” Hij (de Profeet, vrede zij met hem) antwoordde: “Als jij wilt, verricht de woedoe en als jij niet wilt, verricht dan geen woedoe” Hij (de man) vroeg: ,,Moet ik de woedoe verrichten (na het eten) van kamelenvlees?” De Profeet (vrede zij met hem) antwoordde: “Ja, verricht de woedoe (na het eten) van kamelenvlees.”

 

Kameelburger

kamelenvlees

 

kamelenvlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *