UK: Sterke stijging van halal slachterijen zonder dieren eerst dieronvriendelijk te verdoven

Rusland maakt zich op om nog dit jaar halal pluimveevlees naar het Midden-Oosten te gaan exporteren
24/03/2015
Halal vanille aroma
24/03/2015
Show all

UK: Sterke stijging van halal slachterijen zonder dieren eerst dieronvriendelijk te verdoven

Sterke stijging van halal slachterijen zonder dieren eerst te bedwelmen

Experts zeggen dat de toename van de onbedwelmd slachten te wijten is aan ‘sterker campagne’ van moslims die inzien dat de meeste bedwelmingsmethoden waaronder hoge voltage van het electrisch waterbad, penschot en gasverdoving leidt tot de dood en dieronvriendelijk is.

 

halal slachterijen

Het aantal dieren dat in halal slachterijen zonder eerst verdoofd te zijn, steeg in het afgelopen jaar zijn de cijfers onthuld.
Campagne voeren door moslims voor de koosjer en halal methoden van slachten heeft geleid tot een 60 procent stijging van de slachtproductie , aldus experts uit de industrie die dit meldden aan The Telegraph.

Vorig jaar zijn er 2,4 miljoen schapen en geiten geslacht in halal en koosjer slachthuizen, volgens de Britse Veterinary Association (BVA), 37 procent van de schapen en geiten, 25 procent van het vee en 16 procent van gevogelte.
Om te garanderen dat vlees halal is, moet het dier in leven zijn wanneer de snede wordt toegepast waardoor het direct sterft of bewusteloos raakt. Het dier sterft dus niet door doodbloeden wat soms wordt beweert en lijdt niet aan pijn wat men denkt als reflexen optreden na de snede.

Onder zowel de islamitische manier van slachten, die bekend staat als Dhabiha, en de Joodse wijze Shechita, wordt een chirurgisch scherp instrument gebruikt om veilig en snel in 1 haal de slokdarm, luchtpijp en de bloedvaten bij het dier om de dood te voorspoedigen.
In beide gevallen wordt vooraf een smeekbede verricht aan de Schepper met de woorden uit respect voor de dieren die Hij geschapen heeft en normaal niet gedood mogen worden vanuit religie,
behalve als het doel voor voedsel dient. De woorden die men uitspreekt zijn :
“In de naam van Allah. Allah is de Grootste [O Allah, het is van U afkomstig en het is voor U bestemd] O Allah, accepteer het van mij.

Shechita dieren  worden niet verdoofd voordat ze worden geslacht, terwijl sommige islamitische slachthuizen deze regelgeving verwaarlozen middels verdoven en dan reversibel verdoven om de slachtproductie te verhogen en sneller te laten verlopen waar andere moslims zich afvragen of hier nog sprake is van dierenwelzijn in vergelijking met het ambachtelijk halal slachten.

Vanwege een aanval op halal en kosjer slachten in Engeland waarin beweringen worden gedaan door een aantal organisaties dat het slachten dieronvriendelijk is, hebben moslims de petitie opgezet die breed gesteund werd door de joodse gemeenschap en de moslims wereldwijd. De petitie was een tegengeluid van de petitie die  een algeheel verbod eiste op het slachten van dieren zonder eerst verdoven trok wat meer dan 100.000 stemmen had.
Veel moslims zagen het niet als maatregel om dierenwelzijn te garanderen maar om islamofobie en antisemitisme in de hand te werken en de bio industrie te vergemakkelijken.
Zo werd deze brief opgesteld
” Stop Anti Semitism/Stop Islamophobia!)-Please share Far and Wide!
Greatbritainunited feel that Britain will remain Great with diversity and Tolerance- We are supporting Christian, Muslim and Jewish communities to continue living the Great British way of life.
Unfortunately, far right extreme groups have hate agenda during the tough economic times since 2008 and their latest agenda is to ban the religious slaughter of Animals (Halal/Kosher).
The anti Semitism and Islamophobia in Britain is currently at a high due to the current economic crisis in caused by the Bankers.
Vets from British Veterinary Association (B.V.A) have also concluded that the animals do not suffer any more tin Halal and Kosher method of slaughter than Non Halal.
We have seen media lies about Muslims recently from Birmingham No go zones in Fox News, Cathy Newman Channel 4 correspondent lying about being ushered out of a Mosque , Iraq war lies by Tony Blair and countless other stories-Islamophoba is rife due to the rise of Far right extremism.
Anti Semitism is at its highest and British jews live in constant fear and now they are being threatened with a ban on Kosher food.
Non Halal slaughter Methods are just as cruel and sometimes when Animals are not stunned properly the Animals remain alive.
Halal regulation in Britain is one of the most stringent in the world with licensing required in all Halal regulated outlets and random vetting of slaughter houses.
Sign the Petition to prevent far right groups imposing their hate agenda on British jews/muslim groups .

http://epetitions.direct.gov.uk/petitions/74830 .  “

Foto: greatbrittainunited

Foto: greatbrittainunited

Veel moslims waaronder Mohammed Saleem van de organisatie ANSA pleitte voor meer toezicht op alle slachthuizen en betere dierenwelzijn in zijn algemeenheid. Bij verdoven gaat helaas veel mis zie onderzoek http://www.animalaid.org.uk/h/n/NEWS/news_slaughter//3160

Momenteel lijden er ook enorm veel varkens in de varkensindustrie en is de slachtdiscussie bedwelmd versus onverdoofd ondergeschikt hieraan.

Op de dag dat de petitie van moslims en joden werd overhandigde werd er een debat gevoerd waarin men een fragment kan zien op
httpv://www.youtube.com/watch?v=X1vvxU-YXu8

 

De Engelse regering heeft uiteindelijk een verbod op halal en kosjer slachten niet toegelaten.

Mariam Aaras

 

halal slachterijen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.