De gemiddelde hoeveelheid vlees die Nederlanders eten is al 15 jaar stabiel:
zo’n 43 kilo per persoon per jaar. Onderzoek van het LEI van Wageningen UR bevestigt dit bekende gegeven.
Circa twee op de drie ondervraagde consumenten geeft aan het afgelopen jaar niets aan hun vleesconsumptie te hebben veranderd, dat ook niet te willen en dit evenmin van plan te zijn.
Tegelijkertijd is er een groeiende groep mensen die wel minder vlees wi eten, maar dit blijkt niet uit de cijfers.
Deze consumenten zien zichzelf niet als ‘vleesminderaar’ of ‘flexitariër’. Het LEI-onderzoek concludeert verder dat de eventuele aandacht van mensen voor dierenwelzijn weinig zegt over de mate van hun vleesconsumptie.
Consumenten kunnen van dieren houden én van vlees.
Het imago van vleesvervangers is volgens het LEI slecht. De staat vegaburger laag in de ‘voedselhiërarchie’ en wordt gezien als weinig aantrekkelijk, aldus het LEI.
Veel mensen, inclusief ‘flexitariërs’, geven aan liever nog het vlees door niets te vervangen dan door een ‘veggieburger’ ondanks het advies van de dietist die wel degelijk vleesveravngers adviseert bij vegetariers.
bron:
http://www.meat-co.nl/nieuws