Maispannekoekjes met banaan, walnoten en honing; lekker, vullend en gezond!

Moslim Omroep:Ramadan en ziekte
24/05/2014
Omegavetzuur capsules Prometeus bevatten varkensgelatine
10/07/2014
Show all

Maispannekoekjes met banaan, walnoten en honing; lekker, vullend en gezond!

maispannekoeken

ingezonden post van Mona

GLUTENVRIJ/ koemelkeiwitvrij RECEPT

Maispannekoekjes met banaan, walnoten en honing

Een heerlijk recept hebben wij ontvangen van Mona.

Het smaakt lekker, vullend en gezond door de stukjes fruit en noten.
Het is een glutenvrijrecept dus ideaal voor mensen met darmklachten.

Benodigdheden:

voor  4 personen


500g glutenvrij maïsmeel
2 uitloop eieren
een beetje amandelmelk *
margarine ( evt zonder melkbestanddelen in geval bij koemelkallergie)
honing
banaan
walnoten

Bereidingswijze
Mix de meel en het ei met een beetje melk tot het beslag de juiste dikte heeft (iets dikker dan traditionele pannenkoeken). Snijd de banaan in plakjes.
Bak ze lekker lichtbruin in mespuntje margarine en besmeer ze erna met honing.
Leg er wat plakjes banaan op.
Vervolgs herhaalt men om het extra lekker te maken en strooi tot slot nog wat walnoten overheen.

Eet smakelijk!

 

* rijstemelk kan eventueel ook gebruikt worden

Mona

 Maispannekoekjes

Maispannekoekjes lekker gezond

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.