Volrijpe banaan supergezond
22/09/2013
Fijne feestdagen toegewenst!
15/10/2013
Show all

Offerfeestdonatie acties 2013

 “Heeft u een mooi vrijwilligersproject voor het offerfeest? Maak deze gerust bekend op onze site! “

 Offerfeest voor iedereen!

Afgelopen jaren ontdekte Voorlichtingsbureau Halalvoeding dat veel van haar cliënten het enorm financieel moeilijk hadden en de feestdagen eenzaam doorbrachten.

Zo waren er vrouwen die net in een scheiding lagen, mensen dsziek waren, gezinnen of alleenstaanden die financieel niet in staat waren om eens hun kennissen uit te nodigen.
Ook net getrouwde stellen of studenten meldden zich aan voor de vrijwilligersactie maar met name de mensen die graag wilden doneren.
Samen met vrijwilligers werden oproepen gedaan op facebook en veel mensen werden door anderen blij gemaakt.
Iedereen vond het heerlijk om verrast te worden door symbolisch vlees te krijgen van iemand.
Daarnaast ervaarden degenen die wat hadden weggegeven hun feestmaaltijd echt als feest waar zij extra van konden genieten, wetende dat ze iemand blij hadden gemaakt.

Delen van vlees zorgt voor sneeuwbaleffect
Door het delen ontstaat een sneeuwbaleffect dat mensen elkaar sneller gaan opzoeken en in hun directe omgeving bewuster kijken wie geen vlees heeft die dag.
Voedselbanken gaan zich landelijk steeds meer inzetten samen met de moslimvrijwilligers. Moslims uit asielzoekers worden voorzien van vlees op die feestdagen en er wordt meer aan patiënten in verpleeghuizen en zorginstellingen gedacht tijdens de feestdagen wat erg mooi is.
Belangrijkste doel van het offerfeest is vooral mensen in je directe omgeving te verassen en samen het feestgevoel te ervaren met kleine middelen. Meer moskeeën zamelen vlees in om deze te verdelen onder hun moskeegangers zodat iedereen mee kan vieren.
Daarnaast zijn er kleine donatieacties op lokaal niveau die hetzelfde doel nastreven.

Delen van vlees voorkomt voedselverspilling
Het delen zorgt ervoor dat niet onnodig schapenvlees gekocht hoeft te worden voor het offerfeest terwijl
er genoeg mensen zijn die thuis met een schaap zitten en niet weten aan wie te geven.
Daarnaast bevordert het de saamhorigheid en het samen vieren van deze zeer bijzondere feestdagen volgens de sunnah van profeet Mohammed sws.

Voorlichtingsbureau Halalvoeding streeft ernaar dat de prijzen van schapen op het offerfeest niet plotseling enorm stijgen zoals jaarlijks veehandelaren en boeren doen maar naar eerlijke handel en dat er geen mensen worden misleid waarbij hun schapen worden geslacht voor de tijd van het Ied gebed in moskeeen.

Heeft u een mooi vrijwilligersproject voor het offerfeest? Maak deze gerust bekend op onze site.
Wij zullen uw vrijwilligersproject bekend maken op de website.

Moge Allah ieder de waarde van Ied feest geven en vrijwilligers belonen !!!!

Heeft u een mooi vrijwilligersproject voor het offerfeest?  Wij zullen hem bekend maken op de site zie onderaan.

Mailen kan via info@ikeethalal.nl

 afspraak dietist? mail naar info@ikeethalal.nlofferfeest

offerfeest

 

——————————————————————————————————————————————–

Foto: Nieuwe flyer!!

Offerfeestdonatie acties

INZENDING PROJECT 1  OFFERFEESTDONATIE ACTIE AMSTERDAM

Ied el Adha komt eraan! Een dag van liefde, vreugde, saamhorigheid maar vooral een dag van vlees, heel veel vlees.

Zoals jullie weten is Ied el Adha een belangrijk feest en leert ons o.a. de essentiële lessen van ultiem geloof, gehoorzaamheid en opoffering. Met het offerfeest offeren wij een schaap (os, ram of kameel) ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim, die bereid was zijn zoon te offeren in opdracht van Allah.
Zoals gebruikelijk wordt het vlees in drieën verdeeld en komt een derde toe aan het gezin, een derde aan gasten, en een derde aan de behoeftige.

Velen van ons in Nederland weten te vertellen dat er geen armen/behoeftige onder ons zijn, maar het tegendeel is waar! 

Er zijn genoeg instellingen waar vele moslims en niet-moslims verblijven die niet zoals wij de middelen hebben om rond te komen, laat staan het offerfeest kunnen vieren. Een goed voorbeeld van deze behoeftige groep zijn de vluchtelingen in Amsterdam.

Daarom willen wij, een team van vrijwilligers, starten met het verzamelen van vlees, etenswaar en cadeautjes om te verdelen aan de vluchtelingen.  Dit na succesvolle initiatieven van afgelopen jaren.

Wat is precies de bedoeling?

Wij willen ons offer met de vluchtelingen delen en hen ook de kans geven eid el adha te vieren. Op onze verzamelpunten in Amsterdam stellen wij u beschikbaar een deel van uw offer af te geven welk wordt verzameld en klaargemaakt om te delen met de vluchtelingen. Tevens willen wij geld inzamelen voor het realiseren van levenspakketjes en cadeautjes.

Het verzamelpunt voor vlees is: 

Tanger Supermarkten 
Plein '40-'45 11
1063 KR Amsterdam

Yakhlaf
Burgemeester de vlugtlaan 135p
1063 BK Amsterdam

 Stel een deel van uw offer beschikbaar of doe een donatie op onderstaand rekeningnummer. Deel in de feestvreugde, en verblijd onze broeders/zusters. Laten wij aantonen dat wij een gemeenschap zijn en hen niet zijn vergeten.

Voor donaties:
M.Baadid
NL28 INGB 0670977713

——————————————————————————————————————————————–
INZENDING PROJECT 2 Halal Voedselbank Rotterdam

Morgen Eid al Adha lieve mensen! Ook voor de minderbedeelden.
Deze mensen wens jij toch ook een mooie Eid toe? Als het kan het liefst met Eid vlees toch?

Er hebben zich drie mensen aangemeld voor doneren vlees (15+15+8). Dus er is in ieder geval 38 kilo te verdelen. Maar voor 36 gezinnen is dit weinig.

Wil jij een deel van jouw Eid vlees doneren? Dat kan!
Meld je bij Rahma en geef aan op hoeveel vlees ze mag rekenen.

Offerfeestdonatie acties

Offerfeestdonatie acties

Je kunt Rahma bereiken op 0685376245 en via whatsapp op 0639031330.
http://www.rijnmond.nl/nieuws/08-10-2013/islamitische-voedselbank-breidt-uit?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter#.UlQ70VeKvDE.facebook

——————————————————————————————————————————————-

INZENDING PROJECT 3 Voedsel Focus Amersfoort 

Assalamoe aleikoem,

Allereerst Eid moebarek toegewenst. Moge Allah jullie offer accepteren en jullie gebeden verhoren.

Zoals vorig jaar biedt moskee El Fath Amersfoort haar bezoekers ook dit jaar de mogelijkheid om vlees te doneren aan de voedselbank. De moskee werkt nauw samen met Voedsel Focus Amersfoort om dit mogelijk te maken. Aanstaande woensdag tussen het Asr gebed (16:15) en het Isha gebed (20:15) ben je van harte welkom om het vlees bij de moskee in te leveren. Houd daarbij rekening mee dat het vlees in tassen ingeleverd wordt en dat het gewicht per tas niet de 4 kg overschrijdt. Alleen zo zal het mogelijk zijn om het vlees gekoeld te bewaren. Kom aub niet na het uiterste tijdstip het vlees inleveren. Mocht je op de boven aangegeven tijdstippen niet kunnen, lever het vlees dan zelf in bij:

Voedsel Focus Amersfoort Koppelweg 110 3813 SE Amersfoort

Kijk voor openingstijden op hun website.

We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Moge Allah jullie voor jullie intenties belonen.

Wassalamoe aleikoem,

Moskee El Fath Amersfoort www.moskee-elfath.nl | info@moskee-elfath.nl Zangvogelweg 156, 3815 DR Postbus 316, 3800 AH Amersfoort Tel: +31 (0)33 4799868

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.