HOAX: Graviola/zuurzak bestrijdt kanker 10.000x effectiever dan chemotherapie
22/09/2013
Offerfeestdonatie acties 2013
14/10/2013
Show all

Volrijpe banaan supergezond

Volrijpe banaan gezond voor het immuunsysteem

Volgens  een Japans Wetenschappelijk Onderzoek produceert een volrijpe banaan met bruine vlekken op een gele schil een substantie genaamd TNF ( TumorNecroseFactor) die over het vermogen beschikt
afwijkende cellen c.q. celvorming te bestrijden.
Hoe donkerder de bruine vlekken hoe groter de immuunsysteem-versterkende c.q. -verhogende eigenschappen.

“Hoe rijper de banaan des te beter als natuurlijk medicijn in de strijd tegen kanker”

Een banaan met gele schil en donkere vlekken is 8x effectiever in het verhogen van het immuunsysteem door de aanmaak van meer witte bloedcellen dan een groene banaan.

Gezonde eigenschappen van banaan:

Bananen voorkomen een te hoge bloeddruk

Bananen zitten vol met het mineraal kalium.
Kalium helpt je bloeddruk te verlagen. In 1 banaan zit ongeveer 467 mg van dit belangrijke mineraal en dat is veel! Als je 1 banaan eet, heb je namelijk al 16 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen!
banaan

Bananen geven je een flinke energieboost

Door natuurlijke suikers die in een banaan zitten, krijg je een flinke energieboost.
In een banaan zitten suikers die snel door je lichaam opgenomen worden waardoor je snel energie krijgt.
Bij rijpere bananen zijn de suikers meer omgezet en worden sneller opgenomen. Ideaal om een banaan voor het sporten te eten aangezien er geen vet in banaan zit!

Bananen ondersteunen de samenwerking tussen zenuwen en spieren

Zenuwen en spieren moeten goed samenwerken bij alles wat je doet. Tenslotte heb je bij elke beweging zowel je spieren als je zenuwstelsel nodig. Door het eten van bananen wordt de samenwerking tussen zenuwen en spieren soepeler. Banaan bevat de belangrijke vitamine B6 die daar voor zorgt.
In 1 banaan zit ongeveer 0.7 mg vitamine B6. Dit lijkt misschien weinig, maar is wel 34 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid!

Banaan helpt om een slecht humeur tijdens PMS te verbeteren

Aan alle vrouwen: heb je ook wel eens last van een slecht humeur dat veroorzaakt is door PMS (premenstrueel syndroom)? Eet dan bananen tijdens deze periode en je zult merken dat je minder last hebt van de stemmingswisselingen!
Stemmingswisselingen worden vaak veroorzaakt door een bloedsuikerspiegel dat niet gelijkmatig is. In de banaan zit de vitamine B6 die de bloedsuikerspiegel gelijkmatig houdt en daarmee ook je humeur!

Banaan helpt bij angst, depressie en slaapproblemen

In banaan zit een aminozuur (tryptofaan) die de aanmaak van serotine bevordert. Serotine is een neurotransmitter die een kalmerende werking heeft op je hersenen en je beter (blijer) doet voelen.
Het tryptofaan in banaan wordt het best door je lichaam opgenomen als je het in combinatie eet met ander voedsel dat rijk is aan koolhydraten, zoals rijst, pasta en bonen.
Banaan bevat ook vitamine B12, waarvan deskundigen beweren dat het slapeloosheid bestrijdt door de vorming van endorfine, ook wel bekend als de ‘feel-good chemicaliën’, die een ontspannende werking hebben en stress verminderen.
In een onderzoek aan de universiteit van New England in Australië is gebleken dat bananen slaapstoornissen kunnen genezen en snurken verminderen. Volgens de onderzoeker Dr Tom Van der Touw is het drinken van een banaan smoothie voor het slapen een effectieve remedie tegen slaapapneu, een potentieel levensbedreigende aandoening die ervoor zorgt dat patiënten problemen ervaren bij het ademen tijdens de slaap.*

Banaan helpt bij diarree

In banaan zitten oplosbare vezels zoals pectine. Als je last hebt van diarree helpt de pectine uit banaan om je stoelgang weer te verbeteren. Om optimaal van het pectine gebruik te maken, kan je de banaan het beste eerst bakken voordat je hem opeet. Door de banaan te bakken worden de oplosbare vezels beter in je lichaam opgenomen.

Banaan beschermt  je maag tegen maagzuur en maagzweren

Bananen werken als een antacidum.  Antacidum is een stof dat het maagzuur tegenwerkt. Hiermee neutraliseren bananen het maagzuur waardoor er geen maagzweer gevormd wordt.

Banaan zorgt voor een goede opname van andere gezonde voedingsstoffen

Bananen brengen niet alleen een hoop vitaminen en mineralen mee je lichaam in, maar ze zorgen er ook voor dat andere voedingsmiddelen beter opgenomen worden! Heel handig! De vezels in banaan zijn zelf niet verteerbaar maar zorgen wel voor een betere vertering van voedingsmiddelen en daarmee bevorderen ze de opname van voedingsstoffen in uw lichaam.
De suikermoleculen (fructo-oligosacchariden) in de banaan zijn een goede voedingsbron voor goede bacteriën in de darmen. Dankzij de groei van goede bacteriën in de darmen worden voedingstoffen beter opgenomen in het lichaam. Een belangrijk mineraal dat dankzij deze goede bacteriën door het lichaam opgenomen wordt, is calcium. Dus banaan zorgt indirect voor sterke botten!

Banaan helpt tegen ochtendmisselijkheid bij zwangere vrouwen

Zwangere vrouwen die ochtendmisselijkheid tegen willen gaan, kunnen dat op een gezonde manier doen door bananen te eten. Bananen houden de bloedsuikerspiegel in het bloed stabiel.

Wist je dat banaan in de quraan vermeld staat? zie op https://www.ikeethalal.nl/voedsel-de-quraan/

banaan

Mariam Aaras

 

*International Evidence-Based Complementary Medicine Conference Program and Abstracts, p. 37-37 (2009) — University of New England — 2009

banaan

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Comments are closed.