2 glazen wijn tijdens zwangerschap funest
30/03/2012
Quick gaat halal
30/03/2012
Show all

Varkensvlees in lamsdöner kebab

Varkensvlees in lamsdöner kebab ( Keuringsdienst)

 

AMSTERDAM –  (Keuringsdienst) In de meeste broodjes lamsdöner kebab zit helemaal geen lam.

Het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde van de RVU heeft verschillende broodjes op DNA laten onderzoeken in een laboratorium. Terwijl alle broodjes verkocht werden als lamsdöners, maakte slechts één verkoper deze belofte waar.

 

Bij de helft van de onderzochte broodjes bleek er sprake te zijn van een mix van rundvlees en lamsvlees. De inhoud van de andere broodjes bestond volledig uit respectievelijk rundvlees, kip of kalkoen. Het programma ontdekte één broodje dat enkel en alleen varkensvlees bevatte.

Tien broodjes werden geanalyseerd in het lab. Slechts één (1!!!) bevatte alleen lamsvlees, zoals beloofd was. De helft bestond uit een mengsel van lam en rund, terwijl de overige vier helemaal bestonden uit rundvlees, kip of kalkoen. En er was een broodje bij dat volledig bestond uit varkensvlees!

De eerlijke verkoper kreeg de KvW Lamsdöner Trofee.

vanavond: Keuringsdienst van Waarde, RVU, Ned 3, 20.30 uur

http://sites.rvu.nl/page/7202

Op youtube ook te zien

Deel1

httpv://www.youtube.com/watch?v=DaPRdcOmEbc&feature=relmfu

Deel2

httpv://www.youtube.com/watch?v=C80b4ULWEVw&feature=relmfu

Deel3

httpv://www.youtube.com/watch?v=XRX_8oSyBHw&feature=relmfu

 

 

 Keuringsdienst

Keuringsdienst

 

 

Keuringsdienst

 

Keuringsdienst

 

 

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Comments are closed.