Zembla heeft onlangs een zeer interessante aflevering uitgezonden.
Voorlichtingsbureau Halalvoeding zal door dit programma extra waakzaam zijn voor eerlijke halal bij slachthuizen.
Veel misstanden herkennen wij en zien nu hoe het zit met onze “halal”kalfsvlees bij EKRO zit, wat ons erg zorgen baart.
Wij zullen verder uitzoeken hoe het bij EKRO zit en in hoeverre alle info klopt
aangezien er ook halalgeslacht wordt na “verdoven”met captive pistol/kogel door de kop wat er voor zorgt dat het dier dood is wat niet toegestaan is volgens sommige geleerden.
Van Driegroep/Ekro in Apeldoorn heeft het halalcertificaat van HQC en exporteert op aanvraag onder andere naar Qatar die deze slachtwijze wel accepteert volgens Chaman. Wij zijn in kaart aan het brengen welke fatwas er zijn betreft deze slachtwijze en of er alternatieven zijn. Vroeger werd er met smooshing gewerkt, een methde die het dier niet volledig doodmaakte maar bewusteloos. Wij zijn benieuwd naar de redenen waarom deze wijze gestopt is en of dit een alternatief is voor halalslagers die slachten na penschot niet accepteren.
Wij zullen hiervoor nog in gesprek gaan met Van Drie groep.
Volgens Zembla klopt er veel meer niet en hebben onderzoek gedaan onder ex -werknemers.
Ekro uit Apeldoorn levert soms wel “vers vlees” van 29 maanden of 3 jaar oud ontdooid vlees!
Hetzelfde vlees wordt vaker ingevroren en ontdooid.
De kleur en stank was te zien volgens ex- werknemers.
Soms was het vlees zelfs groen en werden stukken afgesneden”
Rundvlees kan niet langer dan een jaar bewaard worden zowiezo vanuit de voedselveiligheid en volgens kwaliteitsonderzoeken.
Een ONMISBARE uitzending die iedereen eens moet bekijken wat er met ons vlees in Nederland gebeurd!
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1364184
nederland
Sjoemelen met vlees Zembla
Welkom
Vragen? Mail gerust naar info@ikeethalal.nl