Waar komt ossenhaas vandaan?
06/04/2015
Integreren, hoe doen ze dat in de rest van de wereld?
08/04/2015
Show all

De Halalhype vandaag op Eenvandaag

De Halalhype

De halal fiets, halalhypotheek, halalfrikandellen en nu zelfs halal vitamines: de markt voor halalproducten zit zo in de lift dat tal van gecertificeerde producten de laatste jaren als paddestoelen uit de grond lijken te schieten.

Niet alleen in Nederland is er steeds meer vraag naar deze producten. Voorspellingen laten zien dat het totale aantal moslims wereldwijd de komende decennia flink toe zal nemen. Jaarlijks wordt er wereldwijd in deze business al meer dan 500 miljard euro omgezet en de markt groeit met 10 tot 20 procent, volgens certificeerder Halal Audit Company.

Maar wat is Halal eigenlijk en hoe spring je als ondernemer in op deze groeiende vraag?

Om ondernemers hierover te informeren wordt volgende week in Eindhoven de eerste Halal Expo gehouden. Doordat aanmeldingen uit binnen- en buitenland voor de beurs binnen stroomden is het nu al uitgegroeid tot de grootste beurs voor halalproducten in Europa.

De organisatoren van deze beurs vinden dat Nederland, als exportland, een voorloper kan worden in het exporteren van halalproducten. De vraag is daarom of de halalmarkt een hype is of dat ondernemers zich nu pas bewust worden van een enorm gat in de markt.

EenVandaag spreekt met Mustafa Senturk, organisator van de Halal Expo Europe .

http://binnenland.eenvandaag.nl/tv-items/58703/halalhype_in_nederland?autoplay=1

bron:eenvandaag.nl

8 april 2015

Heeft u vragen over de kwaliteit en halal productinformatie over genoemde “halal”producten? Niet elke halalproduct is geschikt voor alle moslims of  dieetclienten van ons.

Zo signaleren we dat vaak de rundergelatine voor sommigen niet acceptabel zijn tenzij halal geslacht is en de voorkeur geven aan gelatine vrij of visgelatine alleen. Ook bepaalde mensen met allergie moeten extra alert zijn. Daarnaast kijken we ook naar de voedingswaarde en hoe een product in te passen in een gezond eetpatroon.
Neem gerust contact op met ons via info@ikeethalal.nl voor meer informatie.

Halalhype

Halalhype

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.