Animal Rights in Islam – Part II: Eating Halal
11/04/2015
Voorlichtingsbureau Halalvoeding in Haberkrant; thema Ramadan en borstvoeding
23/04/2015
Show all

‘Eerste editie Halal Expo Europe groot succes!’

‘Eerste editie Halal Expo Europe groot succes!’

Op 15 en 16 april heeft de eerste editie van Halal Expo Europe plaats gevonden in de jaarbeursgebouw te Eindhoven. Het was een groot succes. Het doel van dit expo was om ondernemers bij elkaar te brengen en te netwerken met als doel om nieuwe partners te ontmoeten en de mogelijkheden te onderzoeken om hun eigen ondernemingen uit te breiden of te internationaliseren.
Standhouders vanuit de hele wereld waren aanwezig om hun producten en diensten te promoten.

Voorlichtingsbureau Halalvoeding was natuurlijk ook van de partij. Vele bezoekers bezochten de beurs.  Onze stand werd flink bezocht en veel vragen waren er rondom informatievoorziening van halal wat leidde tot  interessante discussies.

Iedereen kon onze stand bezoeken en een vraag via “de menukaart” bestellen. De eettafel symboliseerde de consument en probeerden we bruggen te slaan tussen diverse doelgroepen. Er werd volop gebruik gemaakt van deze gelegenheid. Onze stand werd flink bezocht en veel vragen rondom informatievoorziening van halal eindigde in interessante discussies.

In opdracht van Voorlichtingsbureau Halalvoeding werden er enquêtes gehouden. Onze student stelde vragen op het gebied van halal, zoals waar een bedrijf tegen aanloopt als ze willen overstappen naar halal en hoe zij informatie kunnen inwinnen over halalwaardigheid.

De officiële opening werd verricht door HOGIAF voorzitter Sukru Masmas en wethouder van Eindhoven Bianca van Kaathoven. Wethouder van Kaathoven benadrukte dat er nog veel winst te boeken is op de halal markt voor islamitische landen, maar dat het ook voor niet-moslims een interessante sector is. De halal industrie groeit in een hoog tempo en het is voor Nederland belangrijk dat ze de boot niet missen en meegroeien. Wereldwijd leven er 1.6 miljard moslims, wat aantoont hoe groot de afzetmarkt en potentie is.

De officiële opening was het startschot voor bedrijven, ondernemers en bezoekers om met elkaar in gesprek te gaan, druk te onderhandelen over mogelijke samenwerkingen. Middels matchmaking werden veel nieuwe contacten gelegd en nieuwe ideeën opgedaan voor productontwikkeling waar mogelijk een gat in de markt voor ligt.

Naast de zakelijke activiteiten bestond er ook de mogelijkheid om seminars en lectures bij te wonen. Deze seminars hadden als doel om kennis over te brengen met betrekking tot de algehele halal sector. De seminars waren breed opgezet en bespraken onder meer hoe ondernemers hun halal producten beter kunnen vermarkten, wat halal medicijnen, reizen en cosmetica inhouden en hoe men voet aan de grond kan krijgen in de halal industrie die razendsnel ontwikkelt.

Halal Expo Europe

Seminar “Opportunities in the halalmarket” Spreker Mariam Aaras

Seminar "Opportunities in the halalmarket" Spreker Mariam Aaras

Het seminar van Voorlichtingsbureau Halalvoeding ging over ” Opportunities in the halalmarket”.
Het seminar heeft veel positieve reacties opgeleverd waaronder de Belgische supermarkt Colruyt, die ons erna enthousiast bezocht op de stand. We signaleerden dat er veel gemiste kansen zijn in het bedrijfsleven en veel ondernemers dit soms onbewust niet door hebben.

Diverse bedrijven uit Nederland hebben we gesproken, maar ook uit Spanje, Duitsland, Engeland, Turkije, Dubai, Egypte en Saoedie Arabie.

Halal Expo Europe

Insituto halal uit Spanje bezocht onze beurs

 

Halal Expo Europe

Trots op onze vrijwilligers! Dank aan de mooie gedekte tafel namens Chazzia Catering in Eindhoven

 

Aan het einde van de tweede dag werden de awardwinnaars bekend gemaakt. De prijs voor ‘de mooiste stand’ ging naar Komagene, een ondernemer die ‘Chee Kufta’ bereidt, een traditioneel Turks gerecht.
Deze stand met veganistische wraps stond naast ons en hebben we heerlijk van gesmuld.

Halal Expo Europe

Halal App won de award Foto rechts: Jop en Chris van NBI

 

Halal Application won de award voor ‘meest innovatieve product of dienst’. Halal Application is gecreëerd voor mobiele telefoons. Met de app kan de barcode van een bepaald product worden gescand, om te controleren of het halal is of niet. Wij kenden de eigenaar al sinds de oprichting van onze ikeethalalhyves pagina en zijn supertrots dat hij na jaren investeren dit bereikt heeft. Gefeliciteerd!

Halal Expo Europe

Er waren diverse bedrijven die we gesproken hebben zoals Ummah Care Network die zich inzet voor betere pleegzorg middels de bouw van een zorgboerderij in Nederland.

 

Ummah Care Zorg ; topmensen die zich inzetten voor jeugdzorg in Nl

Ook was er het bedrijf Firdaws die onlangs zijn 1e merk halalmargarine op de markt had gebracht.

Halal Expo Europe

Halal Expo Europe 2015

 

België was goed vertegenwoordigd en de bedrijven zetten zich in voor eerlijk halal vlees. Een voorbeeld voor Nederlandse slachthuizen. Zo hebben wij Ali ontmoet die controle van het slachten doet bij slachthuis Moerbeko.

Moerbeko vleesbedrijf

Moerbeko vleesbedrijf

 

Halal Expo Europe

Halal Expo Europe

 

Halal Expo Europe

Halal Expo Europe

 

Halal Expo Europe

Moslimvandaag.nl kwam ons ook natuurlijk ook even bezoeken

Naast diverse bedrijven was er ook media aanwezig zoals Moslimvandaag.nl en de Moslim Omroep die we gesproken hebben.

Certificeringsbureau´s waren ook aanwezig en hebben we goede gesprekken mee gehad. Zo waren HFFI, Halalcorrect, TSE en HQC aanwezig als standhouders.

Ook Halal audit kwam ons een bezoek brengen.

Fijn om te zien dat certificeringsbureau’s transparant aanwezig waren om aan bezoekers te vertellen waar ze voor staan.

Halal Expo Europe

Halal Expo Europe

 

De vele standhouders en bezoekers uit de hele wereld hebben Halal Expo Europe tot een groot succes gemaakt. Deze eerste editie heeft halal in Nederland op de kaart gezet en tot vruchtbare samenwerkingen geleid tussen diverse bedrijven.

Hogiaf bedankt alle aanwezigen en hopen jullie volgend jaar weer te mogen verwelkomen bij de volgende editie van Halal Expo Europe!

Wij bedanken ook onze vrijwilligers die helaas niet aanwezig konden zijn op de beurs maar zich enorm in hebben gezet voor ikeethalal.nl

Zakaria, Fatima A, Fatima S, Hassan, Fatima B, Michiel, Samira, Nora, Mourad en Raheel

 

 

Halal Expo 

 

Halal Expo

Welkom 

Vragen? Mail gerust naar info@ikeethalal.nl

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

26 Comments

  1. […] Meer informatie Halal Expo Europe 2015 https://www.ikeethalal.nl/eerste-editie-halal-expo-europe-groot-succes/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.