LEZING:De nieuwe wetgeving omtrent het slachten van kippen

Ik stem op halal
07/01/2013
Fruit: ideaal voor de maaltijd
08/01/2013
Show all

LEZING:De nieuwe wetgeving omtrent het slachten van kippen

Dinsdag 8 januari na salaat Isha (18:39 uur) zal live via sunnah tv een lezing gegeven worden over
“De nieuwe wetgeving omtrent het slachten van kippen”
door sheykh Ahmad Salaam in het nederlands en arabisch

Live hier

http://www.sunnah-tv.nl/index.php/live

 Herhaling van de lezing”De nieuwe wetgeving omtrent het slachten van kippen”

Voor mobiel hier 

httpv://www.youtube.com/watch?v=4uHcFN-IK9c
Gisteren vond de lezing ” De nieuwe wetgeving omtrent het slachten van kippen” plaats.
Deze is vanaf vandaag te beluisteren op bovenstaande link.
De nieuwe verdovingswet zorgt ervoor dat de dieren gedood worden en niet halal zijn als de kippen geslacht worden met een hogere voltage zoals nu gehanteerd wordt als wetgeving in Nederland en Europa.
Daar waar elektrisch wordt verdoofd machinaal, worden grote hoeveelheden kippen geslacht en is de controle moeilijker. Het aantal percentage kippen is erg groot
(200000 per dag soms) en is het bijna niet haalbaar om de kippen te controleren of ze niet gedood zijn gegaan tijdens de verdoving.
Men kan niet makkelijk achterhalen of een kip dood is gegaan door de lage stroomsterkte en is dus niet volledig betrouwbaar altijd.
Volgens de nieuwe wet is de hoeveelheid voltage extra verhoogd en zijn de kippen dus morsdood alvorens de slacht en is dat voorlopig haram voor ons.
‘ Halalslachtmachine’
Als er een machine is die de hoeveelheid stroomsterkte (Ampere) goed controleert dat de hoeveelheid stroomsterkte niet te hoog is zodat het dier niet dood gaat maar er dus na verdoving weer levend is en er op goed gecontroleerde wijze geslacht wordt, is het toegestaan. Een ‘ halalslachtmachine’  zou een mogelijkheid kunnen zijn.


Wat moeten we nu doen volgens de sheigh?

Ons geloof kunnen we niet verkopen voor een stuk dode kip. We moeten weten dat deze kip niet goed voor ons is omdat Allah heeft gezegd dat deze kip haram voor ons is.
Dus voorlopig geduld en neem alternatieven zoals vlees of vis.
Ook kunnen islamitische landen bijvoorbeeld gaan importeren als zij echt halalkip verkopen
Onverdoofd halalgeslacht kip kopen is voorlopig wel mogelijk en kosher is een optie als er in naam van God wordt geslacht.
Hij hoopt dat er opnieuw naar de wetgeving gekeken wordt en ook naar nieuwe laternative  verdovingstechnieken gekeken wordt maar beste onverdoofd halalgeslacht kip te kopen.

Zeg: “Ik vind in hetgeen mij is geopenbaard niets, dat een eter is verboden te eten, met uitzondering van het gestorvene of vloeiend bloed of varkensvlees, want dit alles is onrein – of, wat in overtreding is, waarover een andere naam dan Allah’s is aangeroepen. Maar wie door noodzaak wordt gedreven en niet begerig is noch de grens overschrijdt: uw Heer is dan voorzeker Vergevensgezind, Genadevol. “

Quran 145 Het Vee (Al-An’aam)

 

 

slachten van kippen

slachten van kippen halals alchteen nederland niet goed gaat dus slachten van kippen moet het vaak gebuerden in nederland slachten van kippen willen geen halal kip meer in nederland ,slachten van kippen is niet meer in nederland dat betekent dat moslims geen slachten van kippen meer mogen ete hier

slachten van kippen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.