Offensief tegen plofkip AH en Jumbo

Ontbijt is een gezond feit!
07/01/2013
Infolijst E-nummers
07/01/2013
Show all

Offensief tegen plofkip AH en Jumbo

 

Offensief tegen plofkip AH en Jumbo

 

AMSTERDAM – Wakker Dier  is een offensief gestart tegen de verkoop van plofkip bij Albert Heijn en Jumbo. De dierenrechtenorganisatie spreekt van ‘de grootste campagne uit haar geschiedenis’.

In de campagne, op tv, radio, posters en in kranten, richt Wakker Dier zich de komende weken tegen ‘de 2 grootste plofkipverkopers’.

Albert Heijn en Jumbo zijn samen volgens de dierenrechtenorganisatie verantwoordelijk voor meer dan de helft van alle plofkippen die via de supermarkten verkocht worden. Dit aandeel is sterk gegroeid, mede door de vele prijsstunts met kip bij AH en de ‘laagste prijsgarantie’ van Jumbo
‘Pronk niet met plofkip’

“Meer dan de helft van alle plofkip is kreupel gefokt om een paar dubbeltjes per kip te besparen”, stelt Wakker Dier.

“Met veel antibiotica moeten de zwakke dieren op de been worden gehouden. Vanwege het vele dierenleed is plofkip tot ‘woord van het jaar 2012′ gekozen. Met zo’n product hoor je niet te pronken in je winkelschap.”

Eerder hadden A-merkfabrikanten als Unilever, Johma en Struik al aangegeven over te stappen op een ‘betere kip’. Ook supermarktketen Deen geeft aan te stoppen met plfokip.


‘Durven niet over’

Toch verkopen de meeste supermarkten nog steeds plofkip, mede omdat ze volgens Wakker Dier “niet durven om te schakelen, zo lang de 2 grootste supermarkten de kip geen beter leven gunnen”.

Volgens Wakker Dier is meer dan de helft van alle plofkippen op de jonge slachtleeftijd van 6 weken al kreupel.

 

‘Minimaal 1 ster’

De organisatie wil dat Jumbo en Albert Heijn overstappen op kip met minimaal 1 Beter Leven ster van de Dierenbescherming. Deze kip is enkele dubbeltjes duurder maar heeft een overdekte uitloop, meer ruimte en groeit langzamer.

Een volledige overstap van plofkip naar sterkip is volgens Wakker Dier mogelijk voor 2015.

TV spot die zij plaatsen:
httpv://www.youtube.com/watch?v=LLlTb1zktcI&feature=youtu.be

bron: http://evmi.nl

 

plofkip

plofkip

plofkip

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.