culinair creatief met eieren
26/07/2012
Gezondheidsvoordelen van vasten in de maand Ramadan
02/08/2012
Show all

WINNAARS LOWBUDGET HALALRECEPTENWEDSTRIJD BEKEND!

 

 

 

WINNAARS LOWBUDGET HALALRECEPTENWEDSTRIJD BEKEND!

Met dank aan de sponsors Inessensa en Cenzaa Nederland hebben diëtist Mariam van Voorlichtingsbureau Halalvoeding in samenwerking met diëtist Samira  http://www.dietistsamira.nl/ de lowbudget halalreceptenwedstrijd gehouden.

Enthousiast werden er vele heerlijke recepten geemailed en geplaatst op https://www.facebook.com/lowbudgetreceptenactie.
1 winnaar werd gekozen uit de emailinzendingen en 1 uit de facebookinzendingen.
Tot slot werd op de 20 juli, de 1e dag van Ramadan de publiekswinnaar bekend gemaakt met de meest getelde likes.
Wij danken iedereen die heeft deelgenomen aan deze actie en hopen insha Allah volgend jaar  weer  zo’n succesvolle receptenwedstrijd te houden.

Sponsors:
Inessensa http://www.inessensa.nl/

en Cenzaa Nederland www.cenzaa.nl

 

Publieksprijs gewonnen door Naima Boutammant

Home Made Tonijn Salade Broodje.
 

Dit gerecht heb ik gekozen voor een middagmaal, dus met de lunchpauze. Het vult je goed en is voordelig,gezond maar ook lekker!

Als ik boodschappen doe, dan let ik op aanbiedingen van de week en dan vooral ook op groenten, elke week hebben ze wel iets in de aanbieding dat aantrekkelijk is.
Ik focus me dan op die ingredienten wat ik er mee kan maken als middagmaal of avond maal.
De benodigheden die nodig zijn om een lekkere huisgemaakte tonijn salade te maken:(voor 4 pers.):
2 blikjes tonijn
½ komkommer
1 rode ui

1 tomaat
2 eetlepels ketchup
2 of 3 eetleepels mayonaise(of met yoghurt bereid)
1 pak afbakbroodjes (pistolet of minipistoletjes)

Maak de tonijn blikken open en laat ze uitlekken in een zeef.
Aan de slag dan maar:

Snij dan ondertussen de komkommer in blokjes, je kan de schil er af halen als je wil.
Snij dan ook de tomaten in blokjes (mag best grof zijn).
De ui snij je wederom ook in blokjes.

Doe alles samen in een bak, en doe dan ook de tonijn er bij. Doe de ketchup er bij en de mayonaise en mix het met lepel door elkaar. Laat het even koelen in de koelkast.
Verwarm je oven op 200 graden en doe daarna de afbakbroodjes er in, en bak ze voor ongv 8-10 min op 200 graden goud bruin.

Laat je broodjes voor 2 min. afkoelen, pak je salade en vul je broodjes rijkelijk met de heerlijke knapperige tonijn salade. Eet smakelijk!

Prijs indicatie per persoon afgerond: 0.90 euro cent.

Voordelig,Gezond en Lekker! 100% Halal.

 

 1e prijs is gegaan naar:  

Latifa Khayati

RECEPT: Ajour sayam met aardappelovenschotel

WINNAAR VAN DE EMAILINZENDINGEN

 

Salaam oe aleikoem

Ik ga mn best doen om recepten uit te tikken..

6 persoonsmaaltijd..

500 gr kipfilet €3,00
500 gr sperziebonen €1,75
1 conmimex Boemboe Sajoer Boontjes €1,- prijs weet ik niet zeker
4 grote tenen knoflook (naar eigen smaak, het kan ook zonder) €0,50
ras el hanout
hete/zoete paprika (naar eigen smaak)
kurkuma
zout
olijfolie/ olie/ boter (puur om in te bakken)
2 kommen rijst (volgens mij zo n 400gr) €1,- de ene rijst is de andere nie, maar gemiddeld..

kruiden en olie zo’n €0,50, dan kom je op een totaalprijs €7,50 voor 6 personen, per persoon 1,25
Bereid rijst, zoals op verpakking aangegeven. De ene rijst is in 8 min gaar, terwijl de ander 20min nodig heeft, dus beslis zelf wanneer je begint met de rijst. Je kan ook eerst de sajoer boontjes/kip klaar maken en dan aan de rijst beginnen. Je moet dan wel de saus opwarmen als de rijst klaar is.

Was je kipfilet en snij m in blokjes, doe het in een diepe koekepan. Voeg daar de olie en kruiden (ras el hanout, paprika, curcuma, zout) aan toe. Laat dit even rusten.

Was je sperzieboontjes en verwijder de uiteindes. Snij ze in stukken van ongeveer 4cm. Doe ze in een pannetje met koud water. Als het water kookt, zout toevoegen en druppeltje olie. Zodra de sperziebonen net niet bijtgaar zijn, haal je ze uit het water.

Zet de kip op een hoog vuurtje, maar wel afgedekt.
Na 2 minuten, roer je het om en herhaal je hetzelfde. De kip schroeit dicht, word stevig, terwijl het binnenin nog niet gaar is. Je zet het vuur lager en voegt vervolgens knoflook toe. Nog een keer roeren, zodat de knoflook overal is, afdekken en zachtjes laten sudderen. Als de kip gaar is, voeg je de sperziebonen toe samen met de conimex boemboe en 100-150ml water (op het doosje staat 200ml, maar als het goed is, is er al vocht in je pan).
Als je ziet dat de saus 1 geheel is, kun je het vuur hoger zetten. Hou je pan in de gaten, blijf roeren want zodra het de goede dikte heeft (dit is al binnen een paar minuten) kun je opscheppen.

Een goede opscheplepel rijst op het bord, beetje verdelen en dan schep je de mix er boven op. Eventueel cayennepeper opstrooien voor degene die van pittig houden, of peterselie. Dat geeft een lekker frisse bite.
Plus je krijgt er een frisse adem van, dus een goede tegenhanger voor de knoflook.

Ps. op de afbeelding is het met ovenschotel, maar dan word het wel duurder.. en het hoort eigelijk ook met rijst.

 

 2e PRIJSWINNAAR: ZAKARIA MESSARI

FACEBOOKINZENDING:
Lasagne de luxe de zeki

Lasagne de luxe de zeki
Ingrediënten:
300-400gr gehakt (of 2blikjes tunna)
400gr gesneden groenten (Dirk vd broek=70ct)
1,5 paprikas (in blokjes gesneden) (de andere helft = voor de salade)
1blikje tomaten blokjes
Jong belegen kaas
Jong belegen kaas (Geraspt)
Rode Pesto
Kruiden (zwarte peper, shoarmakruiden, cayennepeper)
Lasagne saus (Honig tradizionale)
Lasagne bladen

Bereidingswijze

First of: BISMILLAAAH
– Snij de paprikaas in blokjes (groen/geel/rood welke jij lekker/mooi vind) pas op voor je vingers mes kan scherp zijn!
– pak een grote pan met een anti-aanbak laag
– Beetje olie in de pan niet veel gehakt geeft ook vet af..
Doe ondertussen de oven aan op ongeveer 250graden
– Rul de gehakt
– Als het gehakt bijna rul is > gooi er zwarte peper en shoarmakruiden bij! (Trust me!)
– nu kun je de paprika blokjes er bij doen
– gooi de gesneden groenten er bij en roer alles om tot de groente beetje zacht worden > 2min ongeveer
– nu mag de tomaten er ook bij ..samen met de PESTO en weer roeren
(rood vind ik lekkerder in lasagne dan groen)
– nu mag de Lasagne saus er bij..
– Vul het lege blikje van de tomaten half met warm water
– Roer de hele mix van gehakt groenten kruiden lasagnesaus pesto door elkaar en laat het nog even minuutje op een laag vuurtje.

Lasagne bouwen!
Ok let op:
Pak de ovenschaal (vorm maakt ni uit:))
En doe dan het volgende:
Saus bladen saus bladen saus kaas bladen saus geraspte kaas
zorg dat alle laagjes even dik zijn ongeveer en vlak maken met een lepel zodat je lasagne lekker wordt!
Oke nog een keer: Saus bladen saus bladen saus kaas bladen saus geraspte kaas!
Alsje dit alles hebt gedaan > in de oven doen .. pas op .. de oven is heet.. dus wees voorzichtig

na 30-35min > oven uit doen .. lasagne er uit halen .. 10min laten afkoelen. Dit is geen optie.. dit is een MUST.. want de lasagne moet rusten afkoelen en stevig worden.. daarna kun je beter snijden en ziet het er lekkerder uit.

In de 30-35min dat de Lasagne in de oven zit kun je een heerlijke salade maken. Mucho makkelijk!
Ingrediënten:

Komkommer
Sla
paprika
ui
mini tomaatjes (cherry)
mayo
kruiden

– Bismillah
– pak een grote schaal
– snij alles in blokjes en klein >> chop it all!
– doe de kruiden (cayenne en shoarmakruiden)(again trust me)
– Mayo (Je hebt echt minder nodig dan je denkt ..)
– HUSSELLEEEENNN (Met je handen .. is echt het beste!)
KLAAAAAAAR !

WINNAARS LOWBUDGET HALALRECEPTENWEDSTRIJD BEKEND!

lowbudget halalreceptenwedstrijd

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Comments are closed.