Moslimwetenschappers die het Westen verlicht hebben
Werkgevers druk met inkopen van kerstpakketten: weer standaard fles wijn?
Show all

Hoe kook ik halal zonder alcohol?

Vraag:
Vaak lezen we inderdaad in een lekker recept dat er alcohol zoals wijn of bier aan toegevoegd moet worden. Zijn deze te vervangen door een alternatief?

Antwoord:
Veel recepten bevatten inderdaad alcohol in de receptuur.
Er zijn wat tips die we mee kunnen geven hoe deze te vervangen.


Interessante tips
 ter vervanging van alcohol in recepten:


Soepen en voorafjes

In plaats van droge rode wijn:
water, tomatensap, runderbouillon, verdunde azijn , vocht van een blikje champignons


Kaasgerechten

In plaats van bier:
halal kippenbouillon, witte druivensap
Bij kaasfondue: appelsap in plaats van wijn.


In plaats van droge witte wijn:

water, halal kippenbouillon,
witte druivesap, vocht van blikje champignons, verdunde azijn


Toetjes/Nagerechten

in plaats van brandy:
appelsap, peer of perzik siroop

in plaats van rum:
ananassap of siroop met amandel extract

in plaats van sherry:
sinasappel of ananassap

in plaats van kirsch:
kersensap of kersensiroop, druivensap

in plaats van cognac:
perziksap, abrikozen of perensap

in plaats van creme de menthe:
pepermuntolie met water verdund

Weet jij nog leuke invullingen hierop? Laat het ons weten!
Ervaringen en recepten? Welkom!

Mariam Aaras

halalculinaire

 

alcohol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *